Thursday, June 23, 2011

Bersantai di Taman Metropolitan

Assalamualaikum....

Kepada kawan2 yang ada membaca entry aku sebelum ni terima kasih banyak2....
Bukan apa...., ada kawan2 yang tak jelas maksud pakcik tu kan....
Bukannya pakcik tu takde duit....
Memang adia ada duit EPF....

Maksud pakcik tu adalah....

"Sekarang dia dah tak kerja sebagai mesengger,
Yang tinggal dengan dia hanyalah kenangan & uniform (baju) sahaja.
Tu yang dia sedih sangat. Setelah bertahun2 bekerja mestilah dia rasa sedih bila nak bersara...."

sekian sahaja penjelasan saya......



Sekarang aku lak nak berkongsi cerita yang dah diperam mungkin 2 atau 3 minggu kot....
Tak cukup masa nak mengarang tapi nak juga berkongsi cerita....
Inilah jadinya.....


Kebiasaannya, pagi Sabtu & Ahad kalau EDH a.k.a abah anak2 aku takde program, memang kitaorg di bawa ke Taman Metropolitan ni ler.... Taman ni dekat jer ngan rumah aku tapi still kena naik kereta lah pergi. Jalan kaki boleh gak sampai tapi berapa lama tu aku tak cuba lagi... Pada yang stay area Selayang, Kepong, Gombak, Rawang mesti tahu area ni. Kalau petang2 memang ramai orang main layang-layang kat sini. Pagi tu takder lakan....


 
EDH klau gi kat sini konpem berjogging. Aku pernah ikut gak dia dgn aktiviti tu tapi.... semput uolss..... Trek nya sangatlah panjang.... Tapi takde lah pulak aku mengukur berapa KM. Mulalah dia boring sebab nak kena tunggu aku.... Mana boleh aku tinggal sorang2 kat belakang.....


Kat sini juga biasanya orang buat majlis kahwin ala2 Garden Wedding tu.... Artis pun ada buat wedding kat sini yer.... Ala... tu si Darling Ngasri tu kat sinilah dia buat majlis.... View cantik....


 
Selain tu kat sini jugak boleh memancing. Apa jenis ikan aku tak pasti.... Tiap2 kali berjogging tu ramai gak ler aku tengok org memancing..... Jgn cari udang dalam tasik ni dah ler yer, konpem lah takde

 
Ni memang aktiviti yang paling disukai Kak Long
Aku tengok tiap2 kali pergi mesti dia main kat sini
Ada kepuasan tersendiri kot.....


Abby nak jugak mencuba
seronok.....! kata dia ler.... 

Yang ni pulak aktiviti kegemaran Boboy

Apa pesen aku pun tak tahu.....
Janji enjoy....


Yang ni pulak....
Kahkahkah...
Ni jer yang termampu.....




Kat sini memang ramai orang beriadah....
Bawak anak2 kecik jalan2....
Bawak mak ayah keluarkan peluh....

Si kembar aku memang takde...
(sebelum ada yg bertanya baik aku cakap awal2....)
Dia org tu kalau weekends mesti balik rumah nenek...


Oklah dah penat bemain, EDH pun dah habis seround jogging jom kita balik......!!!!!!!
Mama nak basuh kain pulak....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~


Dengan habuan masing2
Ada pulak org berniaga aiskrim waktu pagi2 macam ni....




p/s: Aku still tak dapat info tentang pakcik tu......

2 comments:

salwaismail said...

salwa buat GA. jemput tuan blog tengok hadiah. kalau nak jadi sponsor, bagitau okay?
:)

http://salwaismail.blogspot.com

kisahwanida said...

thanks salwa

Thursday, June 23, 2011

Bersantai di Taman Metropolitan

Assalamualaikum....

Kepada kawan2 yang ada membaca entry aku sebelum ni terima kasih banyak2....
Bukan apa...., ada kawan2 yang tak jelas maksud pakcik tu kan....
Bukannya pakcik tu takde duit....
Memang adia ada duit EPF....

Maksud pakcik tu adalah....

"Sekarang dia dah tak kerja sebagai mesengger,
Yang tinggal dengan dia hanyalah kenangan & uniform (baju) sahaja.
Tu yang dia sedih sangat. Setelah bertahun2 bekerja mestilah dia rasa sedih bila nak bersara...."

sekian sahaja penjelasan saya......



Sekarang aku lak nak berkongsi cerita yang dah diperam mungkin 2 atau 3 minggu kot....
Tak cukup masa nak mengarang tapi nak juga berkongsi cerita....
Inilah jadinya.....


Kebiasaannya, pagi Sabtu & Ahad kalau EDH a.k.a abah anak2 aku takde program, memang kitaorg di bawa ke Taman Metropolitan ni ler.... Taman ni dekat jer ngan rumah aku tapi still kena naik kereta lah pergi. Jalan kaki boleh gak sampai tapi berapa lama tu aku tak cuba lagi... Pada yang stay area Selayang, Kepong, Gombak, Rawang mesti tahu area ni. Kalau petang2 memang ramai orang main layang-layang kat sini. Pagi tu takder lakan....


 
EDH klau gi kat sini konpem berjogging. Aku pernah ikut gak dia dgn aktiviti tu tapi.... semput uolss..... Trek nya sangatlah panjang.... Tapi takde lah pulak aku mengukur berapa KM. Mulalah dia boring sebab nak kena tunggu aku.... Mana boleh aku tinggal sorang2 kat belakang.....


Kat sini juga biasanya orang buat majlis kahwin ala2 Garden Wedding tu.... Artis pun ada buat wedding kat sini yer.... Ala... tu si Darling Ngasri tu kat sinilah dia buat majlis.... View cantik....


 
Selain tu kat sini jugak boleh memancing. Apa jenis ikan aku tak pasti.... Tiap2 kali berjogging tu ramai gak ler aku tengok org memancing..... Jgn cari udang dalam tasik ni dah ler yer, konpem lah takde

 
Ni memang aktiviti yang paling disukai Kak Long
Aku tengok tiap2 kali pergi mesti dia main kat sini
Ada kepuasan tersendiri kot.....


Abby nak jugak mencuba
seronok.....! kata dia ler.... 

Yang ni pulak aktiviti kegemaran Boboy

Apa pesen aku pun tak tahu.....
Janji enjoy....


Yang ni pulak....
Kahkahkah...
Ni jer yang termampu.....




Kat sini memang ramai orang beriadah....
Bawak anak2 kecik jalan2....
Bawak mak ayah keluarkan peluh....

Si kembar aku memang takde...
(sebelum ada yg bertanya baik aku cakap awal2....)
Dia org tu kalau weekends mesti balik rumah nenek...


Oklah dah penat bemain, EDH pun dah habis seround jogging jom kita balik......!!!!!!!
Mama nak basuh kain pulak....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~


Dengan habuan masing2
Ada pulak org berniaga aiskrim waktu pagi2 macam ni....




p/s: Aku still tak dapat info tentang pakcik tu......

2 comments:

salwaismail said...

salwa buat GA. jemput tuan blog tengok hadiah. kalau nak jadi sponsor, bagitau okay?
:)

http://salwaismail.blogspot.com

kisahwanida said...

thanks salwa