Friday, August 5, 2011

Salam Ramadhan...... Batuk + Selsema + Demam = Sakit Badan

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi....
Dapat menyambut Ramadhan Al-Mubarak lagi tahun ni...
Rasanya belum terlambat nak ucapkan Selamat Berpuasa untuk semua!!!!!!!

Dah lama tak update tapi selalu jenguk rumah kawan2...
Hari ni sempat menyapu sawang.... Ye lakan takkan dah dekat nak raya nanti baru nak sapu sawang. Nanti sibuk nak tukar langsir lagi kan....

Sebenarnya hari ni aku MC. Demam + batuk + Selsema = Sakit Badan. Dah 3 hari aku ni tak sihat. Semalam pergi jumpa doktor, tapi sebelum dia bagi ubat siap buat UPT dulu. Dia takut aku pregnant.... Hish...! doktor ni. Boboy tu memang nak jadi anak bongsu..... Dia tak mau adik ler..... hehehehe.... Bukan apa, bila dia tanya bila last period aku, aku katalah bln 6. Aku ni memang special sikit..... "Time" tu tak pernah tepat punya.....

Satu lagi soalan dr Doktor tu yang aku tak berapa nak faham.....
'Kamu demam ker.....?'
Aku just senyum jer la.... Aku pun tak tahu aku demam ker idak.... Aku dah gi jumpa dia kan.... Please check..... Dia doktor ker aku ni doktor.....? (Konpius jap.....)

Oklah, kita stop cerita demam & doktor.....

Bulan Ramadhan ni, mcm2 juadah yang teringin sangat nak lalu kat tekak aku ni.... Uolls camner lak....? Kalau anak2 aku, tiap-tiap hari nak roti john, tepung pelita, murtabak. Kalau hari kerja tu aku just beli jer..... Hari cuti kalau setakat roti john & tepung pelita tu bolehlah aku buat tapi kalau sampai part murtabak tu..... minta maaf lah yer..... Tak reti Mama korang ni wahai anak2......

Iftar ni uolss masak apa.....? Aku teringin nak buat Tauhu sumbat ler.... Sib baik senang jer... Satu kelebihan aku ni....(perasan kot..... hehehehe) kalau setakat demam + selsema + batuk tu, makan tak jadi masalah..... Masih lalu lagi..... Ye la sesetengah orgkan ketiak panas sikit jer dah tak lalu mkn..... Agaknya saiz anak gajah cam aku ni, memang camni kot.......


Tauhu sumbat yang dah lama aku buat.....

Yummy......!!!!!


****** Boboy pose gak hari ni tapi nampak van yang ada gambar botol air pun dah terliur......

6 comments:

ayu jue said...

wow..sedap!post la ckit..huhu

Amie said...

Hai Wahida,
kalau dah selsema, memang rasa sangat tak selesakan, kalau kak Amie suka tidur je lepas makan ubat,

nampak tahu sumbat tu... alahai, kalaulah ada depan mata, sepiring boleh habis tau....sedapppp!

TopsyTurvyMum said...

Selamat beristirahat sahabat!
Jangan lopa makan obat:D

Roti john aku belum buat. Tauhu sumbat pun belum..

KSWSK said...

domam tu hal lain...makan tu hal lain..xde kaitan..hehehehe

qemaishak said...

Kalau selsema & demam, nak masak pun kurang rajin tapi makan mau hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kita samalah.. demam2 pun selera tetap ada.. hihihi...

Friday, August 5, 2011

Salam Ramadhan...... Batuk + Selsema + Demam = Sakit Badan

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi....
Dapat menyambut Ramadhan Al-Mubarak lagi tahun ni...
Rasanya belum terlambat nak ucapkan Selamat Berpuasa untuk semua!!!!!!!

Dah lama tak update tapi selalu jenguk rumah kawan2...
Hari ni sempat menyapu sawang.... Ye lakan takkan dah dekat nak raya nanti baru nak sapu sawang. Nanti sibuk nak tukar langsir lagi kan....

Sebenarnya hari ni aku MC. Demam + batuk + Selsema = Sakit Badan. Dah 3 hari aku ni tak sihat. Semalam pergi jumpa doktor, tapi sebelum dia bagi ubat siap buat UPT dulu. Dia takut aku pregnant.... Hish...! doktor ni. Boboy tu memang nak jadi anak bongsu..... Dia tak mau adik ler..... hehehehe.... Bukan apa, bila dia tanya bila last period aku, aku katalah bln 6. Aku ni memang special sikit..... "Time" tu tak pernah tepat punya.....

Satu lagi soalan dr Doktor tu yang aku tak berapa nak faham.....
'Kamu demam ker.....?'
Aku just senyum jer la.... Aku pun tak tahu aku demam ker idak.... Aku dah gi jumpa dia kan.... Please check..... Dia doktor ker aku ni doktor.....? (Konpius jap.....)

Oklah, kita stop cerita demam & doktor.....

Bulan Ramadhan ni, mcm2 juadah yang teringin sangat nak lalu kat tekak aku ni.... Uolls camner lak....? Kalau anak2 aku, tiap-tiap hari nak roti john, tepung pelita, murtabak. Kalau hari kerja tu aku just beli jer..... Hari cuti kalau setakat roti john & tepung pelita tu bolehlah aku buat tapi kalau sampai part murtabak tu..... minta maaf lah yer..... Tak reti Mama korang ni wahai anak2......

Iftar ni uolss masak apa.....? Aku teringin nak buat Tauhu sumbat ler.... Sib baik senang jer... Satu kelebihan aku ni....(perasan kot..... hehehehe) kalau setakat demam + selsema + batuk tu, makan tak jadi masalah..... Masih lalu lagi..... Ye la sesetengah orgkan ketiak panas sikit jer dah tak lalu mkn..... Agaknya saiz anak gajah cam aku ni, memang camni kot.......


Tauhu sumbat yang dah lama aku buat.....

Yummy......!!!!!


****** Boboy pose gak hari ni tapi nampak van yang ada gambar botol air pun dah terliur......

6 comments:

ayu jue said...

wow..sedap!post la ckit..huhu

Amie said...

Hai Wahida,
kalau dah selsema, memang rasa sangat tak selesakan, kalau kak Amie suka tidur je lepas makan ubat,

nampak tahu sumbat tu... alahai, kalaulah ada depan mata, sepiring boleh habis tau....sedapppp!

TopsyTurvyMum said...

Selamat beristirahat sahabat!
Jangan lopa makan obat:D

Roti john aku belum buat. Tauhu sumbat pun belum..

KSWSK said...

domam tu hal lain...makan tu hal lain..xde kaitan..hehehehe

qemaishak said...

Kalau selsema & demam, nak masak pun kurang rajin tapi makan mau hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kita samalah.. demam2 pun selera tetap ada.. hihihi...