Sunday, April 3, 2011

Kembarku Shafiqah & Shafizah......

Assalamualaikum.....

Hari ni terasa rajin nak bercerita tentang anak dara kembar aku ni. Pejam celik-pejam celik dah 8 tahun umur diaorang nie.... Yang ni anak no 3 & no 4. Masa aku tahu aku pregnant tu, aku dah membayangkan dapat anak lelaki la nie sebab perut besar semacam jer.... Sekali bila scan...... tergejut anak badak yang dah nak lemas aku..... Siap doktor tu kata"betul ker apa yang saya nampak ni" Tu yang menyebabkan aku terkejut. Dalam kepala otak aku dah lain dah masa tue..... Bila doktor kata anak aku kembar, aku terus terduduk dari tadi elok jer baringnya..... tengah scan lah katakan.... Ayat pertama yang aku cakap lepas terkejut anak badak tu..... Bercantum ker tidak doktor.....................?  Bukan apa, masa tu asyik cerita kembar siam jer kat paper2....

Alhamdulillah, Doktorpun terangkan satu-persatu. Aku happy ada, takut ada, risau ada, menggigil kepala lutut pun ada..... Bermacam-macam rasa yang aku ada masa tu. Aku lak gi check-up sorang-sorang. Tak nak menyusahkan lah kononnya..... Bila aku bagitahu EDH, dia pandang aku tak berkelip-kelip sambil mulut terngaga...... Bila aku bagitahu Bonda yang tersayang.... dia terus terduduk. Soalan pertama dari dia sama dengan soalan pertama aku kat Doktor tu.....

Macam-macam rasa jugakler yang aku rasa masa pregnantkan sikembar ni. They all ni kembar 1 plasenta. Dalam erti kata lain kembar seiras ler.... Dalam perut mak aih... boleh tahan lasaknya. Asyik terbonjol-bonjol perut aku. Maybe they all tengah bergaduh kot.... hihihi Bersyukur sangat, sekarang they all dah bersekolah pun....



Ni lah wajah-wajah kesayangan hamba....
Wan Malissa Shafizah & Wan Malissa Shafiqah
Buah hati Mama


Suka sangat pakaikan they all baju yang sama
Rasa macam comel sangat....


Bila dah besar sikit....
Dah tak nak baju sama, dah pandai memilihlah katakan.....
Patern boleh sama tapi color mesti lain.....

Another pasangan kembar dalam family aku
Anak adik EDH..... Lutfiah Arissa & Lutfiah Assyra
Aslo anak no 3 & no 4


2 comments:

Huszaini said...

Salam kenal geng kembar! besar dan comel kembar awak!

kisahwanida said...

salam kenal kembali...

Sunday, April 3, 2011

Kembarku Shafiqah & Shafizah......

Assalamualaikum.....

Hari ni terasa rajin nak bercerita tentang anak dara kembar aku ni. Pejam celik-pejam celik dah 8 tahun umur diaorang nie.... Yang ni anak no 3 & no 4. Masa aku tahu aku pregnant tu, aku dah membayangkan dapat anak lelaki la nie sebab perut besar semacam jer.... Sekali bila scan...... tergejut anak badak yang dah nak lemas aku..... Siap doktor tu kata"betul ker apa yang saya nampak ni" Tu yang menyebabkan aku terkejut. Dalam kepala otak aku dah lain dah masa tue..... Bila doktor kata anak aku kembar, aku terus terduduk dari tadi elok jer baringnya..... tengah scan lah katakan.... Ayat pertama yang aku cakap lepas terkejut anak badak tu..... Bercantum ker tidak doktor.....................?  Bukan apa, masa tu asyik cerita kembar siam jer kat paper2....

Alhamdulillah, Doktorpun terangkan satu-persatu. Aku happy ada, takut ada, risau ada, menggigil kepala lutut pun ada..... Bermacam-macam rasa yang aku ada masa tu. Aku lak gi check-up sorang-sorang. Tak nak menyusahkan lah kononnya..... Bila aku bagitahu EDH, dia pandang aku tak berkelip-kelip sambil mulut terngaga...... Bila aku bagitahu Bonda yang tersayang.... dia terus terduduk. Soalan pertama dari dia sama dengan soalan pertama aku kat Doktor tu.....

Macam-macam rasa jugakler yang aku rasa masa pregnantkan sikembar ni. They all ni kembar 1 plasenta. Dalam erti kata lain kembar seiras ler.... Dalam perut mak aih... boleh tahan lasaknya. Asyik terbonjol-bonjol perut aku. Maybe they all tengah bergaduh kot.... hihihi Bersyukur sangat, sekarang they all dah bersekolah pun....



Ni lah wajah-wajah kesayangan hamba....
Wan Malissa Shafizah & Wan Malissa Shafiqah
Buah hati Mama


Suka sangat pakaikan they all baju yang sama
Rasa macam comel sangat....


Bila dah besar sikit....
Dah tak nak baju sama, dah pandai memilihlah katakan.....
Patern boleh sama tapi color mesti lain.....

Another pasangan kembar dalam family aku
Anak adik EDH..... Lutfiah Arissa & Lutfiah Assyra
Aslo anak no 3 & no 4


2 comments:

Huszaini said...

Salam kenal geng kembar! besar dan comel kembar awak!

kisahwanida said...

salam kenal kembali...