Saturday, April 23, 2011

Lauk Best Bila EDH Takde Kat Rumah

Assalamualaikum......

Selamat Hari lahir buat Sahabatku Nor Rafyd & Selamat Pengantin Baru buat Suhana Nan. Mintak mahap banyak2 sebab tak dapat datang yr big Day Su...... Semoga jodoh berkekalan hingga hujung nyawa....

Aku tak dapat nak pergi majlis Su sbb EDH OS ke PD. Biasalah,, dia dgn program Paintball tu. Nak buat camner..... Aku pulak kalau EDH OS mesti lah balik rumah mak aku. Macam jauh sangatkan.... selang sebuah jer dari rumah aku.... hehehehehe. Best dari pagi sampai malam melepak kat rumah mak...... Malam baru balik rumah.....

Satu lagi kewajipan aku, bila EDH OS aku memang masak makanan feveret aku aka makanan yang EDH tak boleh nak makan hatta bau pun dia tak boleh.... Jeng....jeng....jeng....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~


 Sambal Tempoyak Mentah....
(Semalam aku masak sambal tempoyak dengan petai)
Aku pun tak faham nape EDH boleh tak makan tempoyak.....
Punyal sedap, tambahan pulak sekarang ni kan musim durian
tempoyak semua fresh.....
Dalam peti sejuk Cik Biah aka mak aku memang penuh ler tempoyak


 Makan pulak dengan ikan pelaling goreng....
Fuhhhhhhh....... memang terangkat...


 Untuk anak-anak sup sayur dengan fishball.....


Tambah pulak dengan terung bulat masak taucu...
Air tangan mak aku ni....
Memang marvelous........



Tengahari esok aku nak masak apa pulak erk.........
Masa EDH ada kat rumah boleh gak tempoyak ni tapi aku kesian lak kat dia..... Boleh sakit kepala bila terbau tempoyak. Nasib baik anak2 aku tak mengikut jejak langkah dia.......

6 comments:

mamawana said...

Suka sup sayur....marvellous

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/04/bertemu-imam-mesjidil-haram-makkah.html

Nieza said...

wah sedap menu kat atas ni...maunya bertambah nasi ni kan..:)

kisahwanida said...

mamawana:
aida pun sangat suka sup sayur

Nieza:
Lauk2 kampung.... memang disukai...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam...

wahh.. baru semalam akak buat sambal tempoyak mentah tu.. memang marbeloussss!!!

inaku79 said...

sedap sambal tempoyak...rugi sape tak makan....hihihi....

kisahwanida said...

MaDiHaA a.k.a Ratna
sambal tempoyak memang marbelessssssssssss

inaku79
memang rugikan..... termasuk en somiku.....

Saturday, April 23, 2011

Lauk Best Bila EDH Takde Kat Rumah

Assalamualaikum......

Selamat Hari lahir buat Sahabatku Nor Rafyd & Selamat Pengantin Baru buat Suhana Nan. Mintak mahap banyak2 sebab tak dapat datang yr big Day Su...... Semoga jodoh berkekalan hingga hujung nyawa....

Aku tak dapat nak pergi majlis Su sbb EDH OS ke PD. Biasalah,, dia dgn program Paintball tu. Nak buat camner..... Aku pulak kalau EDH OS mesti lah balik rumah mak aku. Macam jauh sangatkan.... selang sebuah jer dari rumah aku.... hehehehehe. Best dari pagi sampai malam melepak kat rumah mak...... Malam baru balik rumah.....

Satu lagi kewajipan aku, bila EDH OS aku memang masak makanan feveret aku aka makanan yang EDH tak boleh nak makan hatta bau pun dia tak boleh.... Jeng....jeng....jeng....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~


 Sambal Tempoyak Mentah....
(Semalam aku masak sambal tempoyak dengan petai)
Aku pun tak faham nape EDH boleh tak makan tempoyak.....
Punyal sedap, tambahan pulak sekarang ni kan musim durian
tempoyak semua fresh.....
Dalam peti sejuk Cik Biah aka mak aku memang penuh ler tempoyak


 Makan pulak dengan ikan pelaling goreng....
Fuhhhhhhh....... memang terangkat...


 Untuk anak-anak sup sayur dengan fishball.....


Tambah pulak dengan terung bulat masak taucu...
Air tangan mak aku ni....
Memang marvelous........



Tengahari esok aku nak masak apa pulak erk.........
Masa EDH ada kat rumah boleh gak tempoyak ni tapi aku kesian lak kat dia..... Boleh sakit kepala bila terbau tempoyak. Nasib baik anak2 aku tak mengikut jejak langkah dia.......

6 comments:

mamawana said...

Suka sup sayur....marvellous

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/04/bertemu-imam-mesjidil-haram-makkah.html

Nieza said...

wah sedap menu kat atas ni...maunya bertambah nasi ni kan..:)

kisahwanida said...

mamawana:
aida pun sangat suka sup sayur

Nieza:
Lauk2 kampung.... memang disukai...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam...

wahh.. baru semalam akak buat sambal tempoyak mentah tu.. memang marbeloussss!!!

inaku79 said...

sedap sambal tempoyak...rugi sape tak makan....hihihi....

kisahwanida said...

MaDiHaA a.k.a Ratna
sambal tempoyak memang marbelessssssssssss

inaku79
memang rugikan..... termasuk en somiku.....