Tuesday, December 28, 2010

Oh....Mr Wira.....!

Salam.....

Hari ni sajer aku wat en3 selingan. Asyik2 en3 Melben. Naik menyampah uollss... kan. Nak buat camner..... Bagilah aku peluang meluahkan kegembiraan sbb itulah satu2 nya negara yang aku pergi..... Huhuhuhu..... Sian kat haku kan..... Ntah biler lah lagi aku nak melawat negara orang......

Ok..... kita sambung tentang en3 selingan hari ni. Hari isnin lepas, balik dr Pahang.... nanti aku wat en3 ni ek.... mcmlah ada org tanyakan..... kita org gi anta kereta yang angah sewa tu ke ampang. Masa anak balik ke Selayang hujan dah mula renyai-renyai...... Kereta pun agak banyak kat jalan. So EDH mcm pemandu yang amat terhormat di abad ini la...... just 50-60 jer.....

Aku ni standardlah..... naik kete mesti mata nak lelap lagipun badan penat kan...... (alasan) hihihi..... Angah & Boboy mmg dah lelap ler..... Masa tu kat MRRII bertentangan dgn simpang nak masuk Sri Gombak, leh lak aku tersedar dr lena yg panjang rasa lain mcm jer......

"Bang......." Dummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Lom sempat aku nak habiskan ayat dah Mr Wira cium montot Mr Nissan Sentra...... Ya Allah...... Accident dlm hujan lebat nie,,,,,, Tiba2 Duuuuummmmmmmmmmmmm montot Mr Wira dicium Mr Viva..... Argh.... parah Mr Wira.....

Masa kitaorg kuar dr kete Uncle Mr Sentra pun kuar sama. Nasib baik dia tak marah2. Dia pun ckp.... bkn kita mau mcm ni....dha nak jadi...... apa boleh buat. Adik Mr Viva pun ckp perkara yang sama. Yang aku tak berapa nak faham...... sesekejap tu ramai giler org2 tarik kete ni sampai dasyat diaorg nie....

Alhamdulillah....... semuanya selamat. Lama jugaklah we all dlm hujan tu sbb nak tunggu lori tunda sampai. Mr Wira mmg dah tak leh gerak...... huhuhuhu

 Pandangan depan Mr Wira.......
Sampai hari ni Mr Wira lum kuar dr bengkel.....
Lambat nak tunggu insurance claim....
Nak baiki sendiri...... huwaaa...... tak cukup RM
anak2 nak masuk sekolah.....

 Nasib baik belakang tak teruk sangat....

 Mr Sentra......
Sabar la Bang...... Nak buat camner dah nak jadi

 EDH tolong Uncle Mr Sentra pasangkan bumper...
Mr Sentra nak balik umah tukar baju, mandi & makan dulu  baru buat police report.....

Mr Viva yang mencium montot Mr Wira......

5 comments:

Sarid Derus said...

intan..siannya..abih tu korang nak g mana2..naik apa...
aduyaii..dah nak bukak skul ni...

aienz nawawi said...

woo kesian ny mr wira
suh mr wira rehat ckup2 keyh . hehe
guraw

apa-2 pun simpati dgn kjadian ni

Anonymous said...

baru balik dr kg mmg letih kan.. nasib baik takde yg serius..cuma kereta shj. btw, best la gi melben..hehe

idayu

kisahwanida said...
This comment has been removed by the author.
kisahwanida said...

Sarid
sian kat aku kan..... skang ni duk umah jer la. Yg susah hatinyer.... ank2 dah nak skul nie.... Insurans lak lmbt. Maklumlah kete veteren, a few insuran co jer yg buat.... tunggu jer la........

Aienz
Thanks..... Dah seminggu lebih Mr Wira berehat ni...... hehehe

Idayu
Alhamdulillah.... kitaorg sumer selamat. Melben.... memang best....

Tuesday, December 28, 2010

Oh....Mr Wira.....!

Salam.....

Hari ni sajer aku wat en3 selingan. Asyik2 en3 Melben. Naik menyampah uollss... kan. Nak buat camner..... Bagilah aku peluang meluahkan kegembiraan sbb itulah satu2 nya negara yang aku pergi..... Huhuhuhu..... Sian kat haku kan..... Ntah biler lah lagi aku nak melawat negara orang......

Ok..... kita sambung tentang en3 selingan hari ni. Hari isnin lepas, balik dr Pahang.... nanti aku wat en3 ni ek.... mcmlah ada org tanyakan..... kita org gi anta kereta yang angah sewa tu ke ampang. Masa anak balik ke Selayang hujan dah mula renyai-renyai...... Kereta pun agak banyak kat jalan. So EDH mcm pemandu yang amat terhormat di abad ini la...... just 50-60 jer.....

Aku ni standardlah..... naik kete mesti mata nak lelap lagipun badan penat kan...... (alasan) hihihi..... Angah & Boboy mmg dah lelap ler..... Masa tu kat MRRII bertentangan dgn simpang nak masuk Sri Gombak, leh lak aku tersedar dr lena yg panjang rasa lain mcm jer......

"Bang......." Dummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Lom sempat aku nak habiskan ayat dah Mr Wira cium montot Mr Nissan Sentra...... Ya Allah...... Accident dlm hujan lebat nie,,,,,, Tiba2 Duuuuummmmmmmmmmmmm montot Mr Wira dicium Mr Viva..... Argh.... parah Mr Wira.....

Masa kitaorg kuar dr kete Uncle Mr Sentra pun kuar sama. Nasib baik dia tak marah2. Dia pun ckp.... bkn kita mau mcm ni....dha nak jadi...... apa boleh buat. Adik Mr Viva pun ckp perkara yang sama. Yang aku tak berapa nak faham...... sesekejap tu ramai giler org2 tarik kete ni sampai dasyat diaorg nie....

Alhamdulillah....... semuanya selamat. Lama jugaklah we all dlm hujan tu sbb nak tunggu lori tunda sampai. Mr Wira mmg dah tak leh gerak...... huhuhuhu

 Pandangan depan Mr Wira.......
Sampai hari ni Mr Wira lum kuar dr bengkel.....
Lambat nak tunggu insurance claim....
Nak baiki sendiri...... huwaaa...... tak cukup RM
anak2 nak masuk sekolah.....

 Nasib baik belakang tak teruk sangat....

 Mr Sentra......
Sabar la Bang...... Nak buat camner dah nak jadi

 EDH tolong Uncle Mr Sentra pasangkan bumper...
Mr Sentra nak balik umah tukar baju, mandi & makan dulu  baru buat police report.....

Mr Viva yang mencium montot Mr Wira......

5 comments:

Sarid Derus said...

intan..siannya..abih tu korang nak g mana2..naik apa...
aduyaii..dah nak bukak skul ni...

aienz nawawi said...

woo kesian ny mr wira
suh mr wira rehat ckup2 keyh . hehe
guraw

apa-2 pun simpati dgn kjadian ni

Anonymous said...

baru balik dr kg mmg letih kan.. nasib baik takde yg serius..cuma kereta shj. btw, best la gi melben..hehe

idayu

kisahwanida said...
This comment has been removed by the author.
kisahwanida said...

Sarid
sian kat aku kan..... skang ni duk umah jer la. Yg susah hatinyer.... ank2 dah nak skul nie.... Insurans lak lmbt. Maklumlah kete veteren, a few insuran co jer yg buat.... tunggu jer la........

Aienz
Thanks..... Dah seminggu lebih Mr Wira berehat ni...... hehehe

Idayu
Alhamdulillah.... kitaorg sumer selamat. Melben.... memang best....