Wednesday, March 23, 2011

Jom Makan Seafood

Assalamualaikum

Selamat pagi...... Awal aku bangun hari nie. Breakfast dah tersedia atas meja tunggu anak2 siap mandi jer baik Aku sambung lagi cerita kat KK....

Lepas we all kepenatan bersnokling kira-kira jam 4 we all bergerak balik ler.... Itupun en driver tu kena menunggu sekejap sbb bila dah lambat naik dari snorkling conpem lambat nak mandi & tukar bajukan.... Nasib baik driver tu nak menunggu kalu tak tunggu lagi sejam....

Malam tu we all decide tuk jalan sendiri jer tak yah menggunakan khidmat masyarakat En Sadat. Lagipun just nak round dekat2 jer. Malam tu we all tambah sorang lagi. Kawan lama since sek men dulu. Thanks Syira sebab sudi join kami. Dia ni cikgu mengajar kat Sipitang. Asal orang Pahang gak.....

Round kat Philipines Market. Kata org kalau datang KK tak sah kalau tak pergi sini.... Sebab we all keluar agak lambat so dah banyaklah kedai yang dah tutup. Perut lak dah mintak diisi. Kat belakang P.Market tu ada gerai makanan laut.... Jom kita serbu....!!!!!


Stail they all kat sini....
Semua dah siap dibakar tapi masih panas-panas....
The best part yang aku tak akan lupa....
Harga ikan,udang,ketam,sotong boleh di tawar walaupun dah dimasak.....

Punyalah besar udang ni
RM 25 seekor tapi we all tak ambik yang ni ler
Just ambik yang kecil sikit RM10
Lepas ditawar tu sblm RM12

 Ini sotong pun mak datuk besar.....
RM 20 jer....

Ikan Kerapu
Memang terbaekkkkkk......
Sedap sangat
RM23 sahaja (Pun selepas proses tawar menawar)

 Bahan-bahan pencicah tambah kicap
Nasib baik ada Syira kalu tak blur gak ler.... hehehe

 Latok..... sejenis rumpai laut
Akhirnya dapat gak aku merasa (aku pernah nampak dalam blok Amie)
Asalnya the all makan dgn mangga muda + cili api + asam limau + ikan kayu bakar
tapi we all belasah macam tu jer.... sedap...!

 Rumpai laut juga tapi tak tahu nama......

 Haa...... Yang tudung coklat tu lah Syira...

Muka ayu menahan kelaparan.....
Sabar ye sahabat2 sekelian jap lagi makanan kita sampai....
Acyually ada sekor lagi ikan sebelah tapi lupa nak snap gambar...
Dah lapar.... hehehehe


Makanannya sangat lah fresh & sedap serta harga amatlah berpatutan.......
Ni yang buat aku memang nak datang lagi......

2 comments:

kakchik@ella said...

Eh .. eh .. pandai awak jln2 cari makan ye. masa kakchik pegi KK dulu, tak pandai nak gi tmpt2 camni. mkn kat restoran besar tgh2 bdr KK je.

kisahwanida said...

kakchik@ella

Thanks sudi singgah blog kita. Takdelah pandai mana pun. Mula2 tanya kat travel agent tu pastu kawan kita yang cikgu tu ada.....

Wednesday, March 23, 2011

Jom Makan Seafood

Assalamualaikum

Selamat pagi...... Awal aku bangun hari nie. Breakfast dah tersedia atas meja tunggu anak2 siap mandi jer baik Aku sambung lagi cerita kat KK....

Lepas we all kepenatan bersnokling kira-kira jam 4 we all bergerak balik ler.... Itupun en driver tu kena menunggu sekejap sbb bila dah lambat naik dari snorkling conpem lambat nak mandi & tukar bajukan.... Nasib baik driver tu nak menunggu kalu tak tunggu lagi sejam....

Malam tu we all decide tuk jalan sendiri jer tak yah menggunakan khidmat masyarakat En Sadat. Lagipun just nak round dekat2 jer. Malam tu we all tambah sorang lagi. Kawan lama since sek men dulu. Thanks Syira sebab sudi join kami. Dia ni cikgu mengajar kat Sipitang. Asal orang Pahang gak.....

Round kat Philipines Market. Kata org kalau datang KK tak sah kalau tak pergi sini.... Sebab we all keluar agak lambat so dah banyaklah kedai yang dah tutup. Perut lak dah mintak diisi. Kat belakang P.Market tu ada gerai makanan laut.... Jom kita serbu....!!!!!


Stail they all kat sini....
Semua dah siap dibakar tapi masih panas-panas....
The best part yang aku tak akan lupa....
Harga ikan,udang,ketam,sotong boleh di tawar walaupun dah dimasak.....

Punyalah besar udang ni
RM 25 seekor tapi we all tak ambik yang ni ler
Just ambik yang kecil sikit RM10
Lepas ditawar tu sblm RM12

 Ini sotong pun mak datuk besar.....
RM 20 jer....

Ikan Kerapu
Memang terbaekkkkkk......
Sedap sangat
RM23 sahaja (Pun selepas proses tawar menawar)

 Bahan-bahan pencicah tambah kicap
Nasib baik ada Syira kalu tak blur gak ler.... hehehe

 Latok..... sejenis rumpai laut
Akhirnya dapat gak aku merasa (aku pernah nampak dalam blok Amie)
Asalnya the all makan dgn mangga muda + cili api + asam limau + ikan kayu bakar
tapi we all belasah macam tu jer.... sedap...!

 Rumpai laut juga tapi tak tahu nama......

 Haa...... Yang tudung coklat tu lah Syira...

Muka ayu menahan kelaparan.....
Sabar ye sahabat2 sekelian jap lagi makanan kita sampai....
Acyually ada sekor lagi ikan sebelah tapi lupa nak snap gambar...
Dah lapar.... hehehehe


Makanannya sangat lah fresh & sedap serta harga amatlah berpatutan.......
Ni yang buat aku memang nak datang lagi......

2 comments:

kakchik@ella said...

Eh .. eh .. pandai awak jln2 cari makan ye. masa kakchik pegi KK dulu, tak pandai nak gi tmpt2 camni. mkn kat restoran besar tgh2 bdr KK je.

kisahwanida said...

kakchik@ella

Thanks sudi singgah blog kita. Takdelah pandai mana pun. Mula2 tanya kat travel agent tu pastu kawan kita yang cikgu tu ada.....