Sunday, March 20, 2011

Sapi Island......

Assalamualaikum

Salam Ahad. Ramai yang sibuk kat dapur masak sarapan kot. Al-maklumlah, hari -hari cuti camnie jer la kita dapat santai2 masak lama-lama kat dapur. Anak-anak aku pun tak bangun lagi waktu ni.Mungkin penat sangat kot, semalam ada buat doa selamat kat rumah mak.

Ok, aku nak sambung semula kisah cuti @ KK nie. Selepas ke Manukan Island, we all ke Sapi Island. Jarak dekat jer dalam 5-7 minit naik bot. Kalau berenang, aku tak sure.... Island ni pun sangat cantik.

Pintu Gerbang
Entry fee just RM3
We all pergi ke side kiri, sebab kat situ memang banyak ikan & panorama lebih indah....
Tapi still ada jellyfish

 Sampai jer, makanan ala buffet dah sedia....
We all ambik pakej yang ada lunch sekali
Makanan tak yah cakap.... sangat lah fresh
Kalau tak silap, seorang RM20

 Ni lah we all punya lunch.... meriahkan...
Nasi goreng cina, bihun goreng, sayur kobis, Ayam panggang, ikan uji rashid bakar (yg tengah ditayang tu lah ikannya, lain dgn ikan uju rashid kat semenanjung), udang, ketam, sotong bakar, sate ayam, jagung & keledek rebus.....
Lumayan tak...... untuk RM20
Kenyang sesangat......
Lupa pulak, air coke setin sorang....

 Selepas isi perut, apa lagi acara yang memang dinanti-nantikan...
Snorkling...
Cantikkan ikan-ikan kat sini......
Sungguh indah ciptaan Allah, Subhanallah

 Ikan Pahang ni pun sempat berposing
(Aku yang bagi nama sbb berbelang putih hitam)
macam tahu2 jer yang dtg ni semuanya org Pahang

Nemo..... Comel....
Lepas ambik gambar nemo kecik nie, kamera terus habis bateri.....
Tak dapatlah aku nak tayang kat uollsss ikan2 yang lain
Kesimpulannya, sangat cantik.....



Kedua2 pulau ni sangat cantik. tapi bagi aku, Manukan Island lebih cantik compare to Sapi Island. Corals di Manukan Island lebih banyak & cantik2 compare to Sapi Island. Ikan di Sapi Island lebih banyak & cantik2 compare to Manukan Island....... hahahah.... Uolsss faham ke ayat aku tu, ke berbelit-belit sangat....

Kalau diizinkan Allah, aku nak datang sini lagi dengan EDH, anak-anak....

5 comments:

lemongrassbeam said...

Kak, mamutik pun best. coral dy lg cntik.
guide kat mamutik kata, manukan punya coral byk da mati jugak.

Mek Norfa said...

dh penah sampai sini.. best giler.. air jernih je

kisahwanida said...

lemongrassbeam,
oooo... patutlah corals nya sikit. Lain kali akak mesti nak gi Mamutik lak...

Mek Norfa,
Memang best kan..... Rasa tak nak balik KL lak masa tue....

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah..
subhanallah..
view yang sangat cantik...
boleh ayu tau guna kamera apa menyelam??


nampak gambar tu ori.....terbaik!!

kisahwanida said...

Citarasa Rinduan,

Memang sangat cantik. Wanida guna Olympus U Tough
1.5m/5ft SHOCKPROOF
5m/16ft WATERPROOF....

Sunday, March 20, 2011

Sapi Island......

Assalamualaikum

Salam Ahad. Ramai yang sibuk kat dapur masak sarapan kot. Al-maklumlah, hari -hari cuti camnie jer la kita dapat santai2 masak lama-lama kat dapur. Anak-anak aku pun tak bangun lagi waktu ni.Mungkin penat sangat kot, semalam ada buat doa selamat kat rumah mak.

Ok, aku nak sambung semula kisah cuti @ KK nie. Selepas ke Manukan Island, we all ke Sapi Island. Jarak dekat jer dalam 5-7 minit naik bot. Kalau berenang, aku tak sure.... Island ni pun sangat cantik.

Pintu Gerbang
Entry fee just RM3
We all pergi ke side kiri, sebab kat situ memang banyak ikan & panorama lebih indah....
Tapi still ada jellyfish

 Sampai jer, makanan ala buffet dah sedia....
We all ambik pakej yang ada lunch sekali
Makanan tak yah cakap.... sangat lah fresh
Kalau tak silap, seorang RM20

 Ni lah we all punya lunch.... meriahkan...
Nasi goreng cina, bihun goreng, sayur kobis, Ayam panggang, ikan uji rashid bakar (yg tengah ditayang tu lah ikannya, lain dgn ikan uju rashid kat semenanjung), udang, ketam, sotong bakar, sate ayam, jagung & keledek rebus.....
Lumayan tak...... untuk RM20
Kenyang sesangat......
Lupa pulak, air coke setin sorang....

 Selepas isi perut, apa lagi acara yang memang dinanti-nantikan...
Snorkling...
Cantikkan ikan-ikan kat sini......
Sungguh indah ciptaan Allah, Subhanallah

 Ikan Pahang ni pun sempat berposing
(Aku yang bagi nama sbb berbelang putih hitam)
macam tahu2 jer yang dtg ni semuanya org Pahang

Nemo..... Comel....
Lepas ambik gambar nemo kecik nie, kamera terus habis bateri.....
Tak dapatlah aku nak tayang kat uollsss ikan2 yang lain
Kesimpulannya, sangat cantik.....



Kedua2 pulau ni sangat cantik. tapi bagi aku, Manukan Island lebih cantik compare to Sapi Island. Corals di Manukan Island lebih banyak & cantik2 compare to Sapi Island. Ikan di Sapi Island lebih banyak & cantik2 compare to Manukan Island....... hahahah.... Uolsss faham ke ayat aku tu, ke berbelit-belit sangat....

Kalau diizinkan Allah, aku nak datang sini lagi dengan EDH, anak-anak....

5 comments:

lemongrassbeam said...

Kak, mamutik pun best. coral dy lg cntik.
guide kat mamutik kata, manukan punya coral byk da mati jugak.

Mek Norfa said...

dh penah sampai sini.. best giler.. air jernih je

kisahwanida said...

lemongrassbeam,
oooo... patutlah corals nya sikit. Lain kali akak mesti nak gi Mamutik lak...

Mek Norfa,
Memang best kan..... Rasa tak nak balik KL lak masa tue....

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah..
subhanallah..
view yang sangat cantik...
boleh ayu tau guna kamera apa menyelam??


nampak gambar tu ori.....terbaik!!

kisahwanida said...

Citarasa Rinduan,

Memang sangat cantik. Wanida guna Olympus U Tough
1.5m/5ft SHOCKPROOF
5m/16ft WATERPROOF....