Friday, January 21, 2011

Orang Lain Yang Thaipusam Aku Pulak Yang Terlebih Enjoy....

Assalamualaikum.....

Semua orang dah tahu semalam hari thaipusam
banyak negeri yang bercuti
termasuk negeri tempat aku bekerja
Thanks a lot to Pak Lah sebab istihar KL cuti masa Thaipusam.....
Kalau tak punya lah hazab nak pergi kerja
ikutlah jalan mana pun mesti jem......
sampai habis roti sepanjang jln tu......


Semalam pas kemas umah ala kadar memang selalu pun ala kadar juga
aku gi ikut EDH menghabiskan duit yg tak berapa nak ada hujung2 bulan ni  beli barang2 paintball dia
Hujung minggu ni ada tournament kat Bukit Jalil
Tapi tak dapatpun apa yg dicari
stok akan sampai lepas raya cina
stok2 tu pun nak merasa raya gak cik abang oi.....
Dengan rasa kurang puas hati kita org balik jer la....

 Yang membuatkan aku kurang percaya
Tahun ni punya Thaipusam tak sesibuk tahun2 sblm nyer la
Kalau dulu2 sure jem teruk
tapi hari ni kurang banyaklah
Aku ni stay area batu caves so dah teror sgtlah
dengan fenomena Thaipusam ni
Mana they all pergi celebrate ek......?


Ni jer juadah alas perut yang aku mampu nak sediakan petang semalam
(Lunch mak aku dah masak, so pandai2 la kan.....)



Tauhu Sumbat
(mcm lah korang tak tahu kan)

Senang & simple
Memang sesuai sgtlah dgn aku yang terkenal dgn kurang rajin nie....



Petang tu, sempat lah kitaorang ke Bukit Jalil
tengok tapak projek yang juta2 tu persiapan akhir tuk
paintball tournament esok.....

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

Ingtkan ko mengangkat kavadi sama..

terliur aku tgk tauhu sumabt ko tu laa..
aku buat tak sama..tauhu sini samada lembik sgt atau keras sgt..yang macam kat sana takderr huhuhu

ayu jue said...

huhu..nmpak sedap!!

kisahwanida said...

TTM
teringin gak nak angkat kavadi..... hehehe

Nanti balik m'sia aku wat tuk ko.... hehehee


Ayu,
yg simple2 jer.....

Friday, January 21, 2011

Orang Lain Yang Thaipusam Aku Pulak Yang Terlebih Enjoy....

Assalamualaikum.....

Semua orang dah tahu semalam hari thaipusam
banyak negeri yang bercuti
termasuk negeri tempat aku bekerja
Thanks a lot to Pak Lah sebab istihar KL cuti masa Thaipusam.....
Kalau tak punya lah hazab nak pergi kerja
ikutlah jalan mana pun mesti jem......
sampai habis roti sepanjang jln tu......


Semalam pas kemas umah ala kadar memang selalu pun ala kadar juga
aku gi ikut EDH menghabiskan duit yg tak berapa nak ada hujung2 bulan ni  beli barang2 paintball dia
Hujung minggu ni ada tournament kat Bukit Jalil
Tapi tak dapatpun apa yg dicari
stok akan sampai lepas raya cina
stok2 tu pun nak merasa raya gak cik abang oi.....
Dengan rasa kurang puas hati kita org balik jer la....

 Yang membuatkan aku kurang percaya
Tahun ni punya Thaipusam tak sesibuk tahun2 sblm nyer la
Kalau dulu2 sure jem teruk
tapi hari ni kurang banyaklah
Aku ni stay area batu caves so dah teror sgtlah
dengan fenomena Thaipusam ni
Mana they all pergi celebrate ek......?


Ni jer juadah alas perut yang aku mampu nak sediakan petang semalam
(Lunch mak aku dah masak, so pandai2 la kan.....)



Tauhu Sumbat
(mcm lah korang tak tahu kan)

Senang & simple
Memang sesuai sgtlah dgn aku yang terkenal dgn kurang rajin nie....



Petang tu, sempat lah kitaorang ke Bukit Jalil
tengok tapak projek yang juta2 tu persiapan akhir tuk
paintball tournament esok.....

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

Ingtkan ko mengangkat kavadi sama..

terliur aku tgk tauhu sumabt ko tu laa..
aku buat tak sama..tauhu sini samada lembik sgt atau keras sgt..yang macam kat sana takderr huhuhu

ayu jue said...

huhu..nmpak sedap!!

kisahwanida said...

TTM
teringin gak nak angkat kavadi..... hehehe

Nanti balik m'sia aku wat tuk ko.... hehehee


Ayu,
yg simple2 jer.....