Monday, February 28, 2011

Merentas Desa...... Tahniah Along & Abby

Assalamualaikum.....
Salam pagi Isnin.... Ramai yang cakap Monday Blues. Ada sorang kakak kat office lama aku dulu, asal pagi isnin jer nak hantar surat resign. Ntah apa yang dia tak suka sangat kerja hari isnin nie.... Aku ok jer.... takde lah rasa nak resign ker hapa ker....

Hari sabtu lepas, sekolah anak aku ada acara merentas desa.... Aku masa sekolah dulu adalah 2-3 kali juga join merentas desa ni tapi tak pernah mendapat sebarang hadiah saguhati apatah lagi pingat..... hahahaha. Masa sekilah rendah, aku siap singgah kat rumah makcik tu bersembang sekejap...... Itu barulah betul2 merentas desa kan.... Kan cikgu dah ajar, kita mestilah hormat org yang lebih tua. Itulah sebab aku berhenti menyembang dgn makcik tu......(takde kena-mengena kan)

Masa sekolah menengah kat TAHAP (itu lah satu2nya sek men aku....) aku join gak merentas desa nie.... Yang ni lagilah kelakar sbb aku tak ingat sangat apa yg jadi. heheheh..... Yang aku paling ingat sahabat aku yg sorang nie dapat no 1.... Yang pasti aku dapat ntah no berapa......  Standardlah aku ni kan.... dgn saiz badan comel2 plum..... mana kuat lari. Kalau aku sertai sukan pun sekadar lontar peluru, lempar cakera. Nasib baik aku dah tak praktis kat rumah sekarang ni, kalu tak jenuh EDH nak membeli pinggan mangkuk baru,......

Itu kisah aku ler....
Kisah anak dara aku berdua nie laks. Abby aka Kak Ngah, dapat no 12. No 1-15 dapat medal & Sijil. Merasa gak lah si Abby bawak balik medal tu.... color gold lagi..... Tahniah Abby!!!!!!

Peserta yang dapat no 16-40 dapat hadiah saguhati. Tumbler & bekas makanan. So, Along tergolong dalam kumpulan itu ler.... Dia dapat no 39...... Merasa jugak ler dapat hadiah. Nasib baik tak ikut jejak langkah aku..... Yang aku bangga dgn Along nie, masa they all berlari tu dah sampai half way tetiba kawan dia semput. Dia berhenti tolong kawan dia dulu, bagi air sampai PBSM sampai baru dia continue lari.... Walaupun dia tak dapat no 1-15 tapi dia amat membanggakan sebab berhati mulia.... Cikgu2 pun cakap macam tu kat dia.......


Tahniah Along & Abby!!!!!!!!!!!!!!

6 comments:

cik ani said...

bagus anak ko intan, pentingkan kawan dr piala kemenangan. syabas!!..bangga weii anak baik cengginih..


-anihasan-

salmi said...

Tahniah Along & Abby.... berjaya mengatasi pencapaian mama kowang hikhikhikkk... Aunty kalau msk rentas desa confirm no 1... tapi satu dari belakang laaa!!!! Agains... tahniah!

Amie said...

tahniah along...dua2 dapat...hadiah dpt, pahala tolong kawan pun dapat....terharu

cempakakuning said...

Tahniah ye dik.

Saya nak tag ga ni.
Letak cempaka kuning sebagai referral ye.tq

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/jemari-asmara-2nd-giveaway.html

uncle aziz said...

tahniah2!! bagus la tu...
bukan senang.... kalau uncle dulu time2 merentas desa bukan sebok berlari.. tp, sebok menyembang.... usha2 awek2 kampong..hekhekhek.... citer dulu kembali segar diingatan...

TopsyTurvyMum said...

weiii..
aku no 6! hahaha..aku mula2 depan last2 pidot potong terus dia no 1!

Alhamdulillah, suci murni hati along.

Monday, February 28, 2011

Merentas Desa...... Tahniah Along & Abby

Assalamualaikum.....
Salam pagi Isnin.... Ramai yang cakap Monday Blues. Ada sorang kakak kat office lama aku dulu, asal pagi isnin jer nak hantar surat resign. Ntah apa yang dia tak suka sangat kerja hari isnin nie.... Aku ok jer.... takde lah rasa nak resign ker hapa ker....

Hari sabtu lepas, sekolah anak aku ada acara merentas desa.... Aku masa sekolah dulu adalah 2-3 kali juga join merentas desa ni tapi tak pernah mendapat sebarang hadiah saguhati apatah lagi pingat..... hahahaha. Masa sekilah rendah, aku siap singgah kat rumah makcik tu bersembang sekejap...... Itu barulah betul2 merentas desa kan.... Kan cikgu dah ajar, kita mestilah hormat org yang lebih tua. Itulah sebab aku berhenti menyembang dgn makcik tu......(takde kena-mengena kan)

Masa sekolah menengah kat TAHAP (itu lah satu2nya sek men aku....) aku join gak merentas desa nie.... Yang ni lagilah kelakar sbb aku tak ingat sangat apa yg jadi. heheheh..... Yang aku paling ingat sahabat aku yg sorang nie dapat no 1.... Yang pasti aku dapat ntah no berapa......  Standardlah aku ni kan.... dgn saiz badan comel2 plum..... mana kuat lari. Kalau aku sertai sukan pun sekadar lontar peluru, lempar cakera. Nasib baik aku dah tak praktis kat rumah sekarang ni, kalu tak jenuh EDH nak membeli pinggan mangkuk baru,......

Itu kisah aku ler....
Kisah anak dara aku berdua nie laks. Abby aka Kak Ngah, dapat no 12. No 1-15 dapat medal & Sijil. Merasa gak lah si Abby bawak balik medal tu.... color gold lagi..... Tahniah Abby!!!!!!

Peserta yang dapat no 16-40 dapat hadiah saguhati. Tumbler & bekas makanan. So, Along tergolong dalam kumpulan itu ler.... Dia dapat no 39...... Merasa jugak ler dapat hadiah. Nasib baik tak ikut jejak langkah aku..... Yang aku bangga dgn Along nie, masa they all berlari tu dah sampai half way tetiba kawan dia semput. Dia berhenti tolong kawan dia dulu, bagi air sampai PBSM sampai baru dia continue lari.... Walaupun dia tak dapat no 1-15 tapi dia amat membanggakan sebab berhati mulia.... Cikgu2 pun cakap macam tu kat dia.......


Tahniah Along & Abby!!!!!!!!!!!!!!

6 comments:

cik ani said...

bagus anak ko intan, pentingkan kawan dr piala kemenangan. syabas!!..bangga weii anak baik cengginih..


-anihasan-

salmi said...

Tahniah Along & Abby.... berjaya mengatasi pencapaian mama kowang hikhikhikkk... Aunty kalau msk rentas desa confirm no 1... tapi satu dari belakang laaa!!!! Agains... tahniah!

Amie said...

tahniah along...dua2 dapat...hadiah dpt, pahala tolong kawan pun dapat....terharu

cempakakuning said...

Tahniah ye dik.

Saya nak tag ga ni.
Letak cempaka kuning sebagai referral ye.tq

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/jemari-asmara-2nd-giveaway.html

uncle aziz said...

tahniah2!! bagus la tu...
bukan senang.... kalau uncle dulu time2 merentas desa bukan sebok berlari.. tp, sebok menyembang.... usha2 awek2 kampong..hekhekhek.... citer dulu kembali segar diingatan...

TopsyTurvyMum said...

weiii..
aku no 6! hahaha..aku mula2 depan last2 pidot potong terus dia no 1!

Alhamdulillah, suci murni hati along.