Saturday, May 1, 2010

Air Tangan Mr Hubby

Juadah istimewa air tangan EDH ni dah kami santap hari Khamis lepas. Pertama kali untuk selama 12 tahun menjalin cinta aku merasa juadah air tangan EDH. Apalah agaknya juadah hidangan EDH tuk kitaorang sekeluarga......


Bila anak2 tahu EDH yang akan menyediakan makanan malam, apa lagi mulalah masing2 over acting..... Tanya itu, tanya ini.... EDH pulak dgn lagak selambanya berkata " semua duk luar abah nak masak....." Cuma aku jer yang setia menemani EDH kat dapur. Itupun sebab EDH minta aku temankan.... manalah tau kalau dia tak tau nak slowkan api dapur.... hehehehe......


Aku ni nak jugalah ringankan tangan tolong potong sayur ker.... tp EDH tak bagi. Biar dia buat semua.....


Akhirnya, siaplah sudah juadah makan malam kitaorang. Anak2 makan dengan penuh berselera sampaikan ada yg berbunyi " Abah masak lebih sedap dari mama". Cittttt.... lopa daratan sungguh! Selama ni tak sedapkah diaorang makan masakan aku..... huhuhu tp setiap kali masak licin jer..... Oooooo.... ambik hati abah je kot... (nak sedapkan hati sendiri)


Panjang dah bercerita, ni lah dia juadah dinner kita orang

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hehehe..... burger ayam + hashbrown + fun fries

Memang sedap burger yang EDH masak ni. Hashbrown & fries tu aku yang tolong deep fry..... Alhamdulillah.....

5 comments:

TopsyTurvyMum said...

jadi la..merasa gak air tangan hubby :)
Intan..laki aku tukar gambar pulut kuning aku ke gambar nasi sejuk...huwaaaa...suka pedajal aku!

Sarid Derus said...

nampak sedap la intan..best2..nanti suh masak lagi ekk..

kisahwanida said...

TTD bergurau tu na..... merapatkan silaturrahim.....

cik ani said...

hehehe....aku x sempat nak tengok ka gmbo nasi sejuk kat melben. sama x cam kat mesia. heheheh.

kisahwanida said...

kat melben laen skit ani.... wakahkahkah

Saturday, May 1, 2010

Air Tangan Mr Hubby

Juadah istimewa air tangan EDH ni dah kami santap hari Khamis lepas. Pertama kali untuk selama 12 tahun menjalin cinta aku merasa juadah air tangan EDH. Apalah agaknya juadah hidangan EDH tuk kitaorang sekeluarga......


Bila anak2 tahu EDH yang akan menyediakan makanan malam, apa lagi mulalah masing2 over acting..... Tanya itu, tanya ini.... EDH pulak dgn lagak selambanya berkata " semua duk luar abah nak masak....." Cuma aku jer yang setia menemani EDH kat dapur. Itupun sebab EDH minta aku temankan.... manalah tau kalau dia tak tau nak slowkan api dapur.... hehehehe......


Aku ni nak jugalah ringankan tangan tolong potong sayur ker.... tp EDH tak bagi. Biar dia buat semua.....


Akhirnya, siaplah sudah juadah makan malam kitaorang. Anak2 makan dengan penuh berselera sampaikan ada yg berbunyi " Abah masak lebih sedap dari mama". Cittttt.... lopa daratan sungguh! Selama ni tak sedapkah diaorang makan masakan aku..... huhuhu tp setiap kali masak licin jer..... Oooooo.... ambik hati abah je kot... (nak sedapkan hati sendiri)


Panjang dah bercerita, ni lah dia juadah dinner kita orang

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hehehe..... burger ayam + hashbrown + fun fries

Memang sedap burger yang EDH masak ni. Hashbrown & fries tu aku yang tolong deep fry..... Alhamdulillah.....

5 comments:

TopsyTurvyMum said...

jadi la..merasa gak air tangan hubby :)
Intan..laki aku tukar gambar pulut kuning aku ke gambar nasi sejuk...huwaaaa...suka pedajal aku!

Sarid Derus said...

nampak sedap la intan..best2..nanti suh masak lagi ekk..

kisahwanida said...

TTD bergurau tu na..... merapatkan silaturrahim.....

cik ani said...

hehehe....aku x sempat nak tengok ka gmbo nasi sejuk kat melben. sama x cam kat mesia. heheheh.

kisahwanida said...

kat melben laen skit ani.... wakahkahkah