Sunday, May 30, 2010

Mahathir oh Mahathir

Sambil aku melayan Jangan lupa Lirik baik aku update blog yg terchenta ni.... Aku suka tengok Jgn lupa lirik ni sbb si Aznil host nye. Aku kalu program tu di hostkan Aznil mesti aku suka lah.... Tom Tom Bak pun aku tengok..... hehehe

Tadi plan ngan Cik PidOt nak kuar...... nak tau gi mana? ................................. Ha.... nak gi tengok Konsert Rossa.... tapi disebabkan masalah yg tak dpt dielakkan tak jadilah kita org pergi.

Dlm pada tu, korang nak tau apa yg kita org santap tuk dinner tadi. Ni dia.... masakan org malas tapi berkhasiat (ayat nak cover kemalasan diri sendiri). Baik tuk diet.... Tak guna minyak, tak guna santan. Makanan ni popular kat kelantan & Terengganu.... tapi aku belajar masak ni dari Arwah Ayah yg tersayang...... Huih..... panjang nyer cerita.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ikan Pelaling singgang. Kalau my MIL tu suka wat ikan tongkol.... berasap lagi tu, baru kuarkan dari periuk.....

kasi close up sikit..... ala2 samalah Fyd yang kita mkn kat jln raja laut dulu tu. Cuma aku letak kunyit hidup kat kedai tu tak letak kunyit hidup...... Nyum3X sedap betul





Mahaplah..... dah panjang betul melalutnyer dari tajuk asal. Apalah kene-mengena Mahathir ngan citer ikan singgang aku tu kan. Wan Mahathir Daniel bin Wan Mazuan anak aku yang ke5..... Balik jer dari sekolah hari selasa lepas sibuk ingatkan aku tentang parents day sekolah dia. Berkali-kalilah bg pesanan penaja tuk aku & EDH supaya jgn lupa datang sek dia.
Sampai jer kat sek dia hari rabu tu terus teacher dia peluk aku.... i am so proud of yr mahathir.... Ha... tergezut gak aku..... Rupa-rupanyer......
Result exam pertengahan tahun Mahathir...... Alhamdulillah syukur.....
Aku memang terharu giler lah tengok keputusan exam dia. Patutlah beria benor ingatkan aku & EDH. Congrats Sayang.....! Luv U

Balik umah jer dia sibuk mintak hadiah ngan semua orang..... Mama, abah, opah, Angah, nenek, Ucu..... Hehehehe


7 comments:

pidOt said...

Alhamdulillah....terer nye boboy........sejokk perot mamanyer ngandong yer..hehehhe...

*utk boboy* mintaklah hadiah yg mahal2 dr mamaaaaaaaaaaaa....hehehheha

Sarid Derus said...

syukur..mesti mama sonok sangat..!:)

kisahwanida said...

dOt .... dibantainya mintak beg sek rege RM109.90..... oh tidakkkkkkk....!

Happy sesgt sarid.....

salmi said...

Tahniah boboi... moga terus suksess...

ala mamanyer... sekali sekala bagi hadiah mahal... apaer salahnyer. Dpt meningkatkan motivasi dia dan kakak2nya!

kisahwanida said...

Mcm tu ye auntie Salmi..... Ok lah boy next Saturday mama belikan...

TopsyTurvyMum said...

keep it up boboy!!

aunty yg jauh pun vanggaaa!!

kisahwanida said...

Tq auntie yg jauh..... hehehe

malas wat homework na...

Sunday, May 30, 2010

Mahathir oh Mahathir

Sambil aku melayan Jangan lupa Lirik baik aku update blog yg terchenta ni.... Aku suka tengok Jgn lupa lirik ni sbb si Aznil host nye. Aku kalu program tu di hostkan Aznil mesti aku suka lah.... Tom Tom Bak pun aku tengok..... hehehe

Tadi plan ngan Cik PidOt nak kuar...... nak tau gi mana? ................................. Ha.... nak gi tengok Konsert Rossa.... tapi disebabkan masalah yg tak dpt dielakkan tak jadilah kita org pergi.

Dlm pada tu, korang nak tau apa yg kita org santap tuk dinner tadi. Ni dia.... masakan org malas tapi berkhasiat (ayat nak cover kemalasan diri sendiri). Baik tuk diet.... Tak guna minyak, tak guna santan. Makanan ni popular kat kelantan & Terengganu.... tapi aku belajar masak ni dari Arwah Ayah yg tersayang...... Huih..... panjang nyer cerita.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ikan Pelaling singgang. Kalau my MIL tu suka wat ikan tongkol.... berasap lagi tu, baru kuarkan dari periuk.....

kasi close up sikit..... ala2 samalah Fyd yang kita mkn kat jln raja laut dulu tu. Cuma aku letak kunyit hidup kat kedai tu tak letak kunyit hidup...... Nyum3X sedap betul





Mahaplah..... dah panjang betul melalutnyer dari tajuk asal. Apalah kene-mengena Mahathir ngan citer ikan singgang aku tu kan. Wan Mahathir Daniel bin Wan Mazuan anak aku yang ke5..... Balik jer dari sekolah hari selasa lepas sibuk ingatkan aku tentang parents day sekolah dia. Berkali-kalilah bg pesanan penaja tuk aku & EDH supaya jgn lupa datang sek dia.
Sampai jer kat sek dia hari rabu tu terus teacher dia peluk aku.... i am so proud of yr mahathir.... Ha... tergezut gak aku..... Rupa-rupanyer......
Result exam pertengahan tahun Mahathir...... Alhamdulillah syukur.....
Aku memang terharu giler lah tengok keputusan exam dia. Patutlah beria benor ingatkan aku & EDH. Congrats Sayang.....! Luv U

Balik umah jer dia sibuk mintak hadiah ngan semua orang..... Mama, abah, opah, Angah, nenek, Ucu..... Hehehehe


7 comments:

pidOt said...

Alhamdulillah....terer nye boboy........sejokk perot mamanyer ngandong yer..hehehhe...

*utk boboy* mintaklah hadiah yg mahal2 dr mamaaaaaaaaaaaa....hehehheha

Sarid Derus said...

syukur..mesti mama sonok sangat..!:)

kisahwanida said...

dOt .... dibantainya mintak beg sek rege RM109.90..... oh tidakkkkkkk....!

Happy sesgt sarid.....

salmi said...

Tahniah boboi... moga terus suksess...

ala mamanyer... sekali sekala bagi hadiah mahal... apaer salahnyer. Dpt meningkatkan motivasi dia dan kakak2nya!

kisahwanida said...

Mcm tu ye auntie Salmi..... Ok lah boy next Saturday mama belikan...

TopsyTurvyMum said...

keep it up boboy!!

aunty yg jauh pun vanggaaa!!

kisahwanida said...

Tq auntie yg jauh..... hehehe

malas wat homework na...