Friday, August 13, 2010

Ayam ceti TTM tak berapa nak ceti

Assalamualaikum......
Salam Ramadhan untuk semua. Semoga kita sama2 melipatgandakan amalan kita. Hari first berbuka pose aku try lah masak ayam ceti TTM tp tak berapa nak ceti la...... Mcm tak jadik sangat jer..... Bila check emula resepi rupa2nya aku terlupa nak taruk jintan halus. Tapi ok gak lah. Anak2 aku makan ok jer.....

Ni lah dia ayam ceti versi Wanida........

Aku memang masak simple jer....... Ni sayur kacang buncis. (Mcmlah korang x kenal kacang bunciskan...... hehehe)


WAJIB tuk berbuka tapi....... aku heran gak ngape anak2 aku tak suka.....?


Juadah yang EDH beli kat Bazar Ramadhan....
Abby pesan beli tepung pelita tp yg di beli kuih tako.....

Murtabak..... antara makanan fofular kat umah ni time pose....
Yang ni x marveles sgt......
Yang besa beli tu kena berbaris panjang

Haaa......... ini citarasa puasa boy....
Keropok lekor.....
Ikutkan je..... maklumlah first time pose. Penuh lak tu....

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

Haha..

tapi aku nampak ayam ceti tu sedaaapppp!!

tepung pelita tu pun dlm list aku dlm bulan posa ni hehe

kisahwanida said...

memang sedap na......

ko dah buat nanti ajar aku lak. aku tak reti nak buat, tahu beli jer

Sarid Derus said...

sedap kan intan..nanti aku nak buat lagik..kuih muih, aku memang failll.. ;-(

Friday, August 13, 2010

Ayam ceti TTM tak berapa nak ceti

Assalamualaikum......
Salam Ramadhan untuk semua. Semoga kita sama2 melipatgandakan amalan kita. Hari first berbuka pose aku try lah masak ayam ceti TTM tp tak berapa nak ceti la...... Mcm tak jadik sangat jer..... Bila check emula resepi rupa2nya aku terlupa nak taruk jintan halus. Tapi ok gak lah. Anak2 aku makan ok jer.....

Ni lah dia ayam ceti versi Wanida........

Aku memang masak simple jer....... Ni sayur kacang buncis. (Mcmlah korang x kenal kacang bunciskan...... hehehe)


WAJIB tuk berbuka tapi....... aku heran gak ngape anak2 aku tak suka.....?


Juadah yang EDH beli kat Bazar Ramadhan....
Abby pesan beli tepung pelita tp yg di beli kuih tako.....

Murtabak..... antara makanan fofular kat umah ni time pose....
Yang ni x marveles sgt......
Yang besa beli tu kena berbaris panjang

Haaa......... ini citarasa puasa boy....
Keropok lekor.....
Ikutkan je..... maklumlah first time pose. Penuh lak tu....

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

Haha..

tapi aku nampak ayam ceti tu sedaaapppp!!

tepung pelita tu pun dlm list aku dlm bulan posa ni hehe

kisahwanida said...

memang sedap na......

ko dah buat nanti ajar aku lak. aku tak reti nak buat, tahu beli jer

Sarid Derus said...

sedap kan intan..nanti aku nak buat lagik..kuih muih, aku memang failll.. ;-(