Saturday, August 28, 2010

Ranjau Kehidupan

Assalamualaikum......


Banyak perkara yg berlaku sekeliling kita setiap hari
Setiap perkara yg berlaku tu pasti ada hikmanya.
Samada kita sedar atau tidak sahaja.........
Segala nikmat yg Allah kurniakan utk kita tu bila nak diamabil.....
Sekejap sahaja......
Mcm tu jugak bila kita nak di beri nikmat...... sekejap juga


Ada kisah benar nak aku kongsi ngan uolsss......


customer aku ni, dulunya org kaya. Memang berada. Anak Dato'.
Hidup senang lenang. Business memang maju.....
Pakai kereta mewah x yah nak ckp lah......
Hidup serba sempurna......
Semua adik-beradik senang lenang.....


Allah maha pengasih maha penyayang..........
Menjemput pulang sang ayah ke alam abadi......
Sejak dari itu, business tunggang langgang....
Habis kereta mewah terjual.....
Satu persatu......
Nasib baik rumah mewah tinggalan sang ayah
tak tergadai kat bank.......


Lama2 dari berkereta mewah
ke berjalan kaki.....
Kdg2 berkereta nasional yg lama......
kesian pun ada bila aku tengok......
Derita sangat gayanya......


Tadi aku terjumpa dgn dia kat petrol station
Masyaallah..... kusut masai...... (dulu amat bergaya)
Kesian.......
Isi minyak rm5..... ingatkan naik motor
tapi sbnrnya isi minyak kereta......


Inilah yg dinamakan kehidupan. Kdg2 kita di atas, kdg2 kita di bawah. Kita mesti mensyukuri segala nikmat yg Allah kurniakan utk kita. Wallahuallam.....
Sekadar ingat-mengingati sesama kita......

2 comments:

pidOt said...

terima kasih sahabat sebab mengingatkan aku.......

aku pun setuju sangat dgn entry ko kali nih......

kite kena bersyukur dgn apa yg kite ada skrg........

kisahwanida said...

sekadar mengingati sesama kita

kita ni manusia yg x pernah puas dgn apa yg kita ada.....

Saturday, August 28, 2010

Ranjau Kehidupan

Assalamualaikum......


Banyak perkara yg berlaku sekeliling kita setiap hari
Setiap perkara yg berlaku tu pasti ada hikmanya.
Samada kita sedar atau tidak sahaja.........
Segala nikmat yg Allah kurniakan utk kita tu bila nak diamabil.....
Sekejap sahaja......
Mcm tu jugak bila kita nak di beri nikmat...... sekejap juga


Ada kisah benar nak aku kongsi ngan uolsss......


customer aku ni, dulunya org kaya. Memang berada. Anak Dato'.
Hidup senang lenang. Business memang maju.....
Pakai kereta mewah x yah nak ckp lah......
Hidup serba sempurna......
Semua adik-beradik senang lenang.....


Allah maha pengasih maha penyayang..........
Menjemput pulang sang ayah ke alam abadi......
Sejak dari itu, business tunggang langgang....
Habis kereta mewah terjual.....
Satu persatu......
Nasib baik rumah mewah tinggalan sang ayah
tak tergadai kat bank.......


Lama2 dari berkereta mewah
ke berjalan kaki.....
Kdg2 berkereta nasional yg lama......
kesian pun ada bila aku tengok......
Derita sangat gayanya......


Tadi aku terjumpa dgn dia kat petrol station
Masyaallah..... kusut masai...... (dulu amat bergaya)
Kesian.......
Isi minyak rm5..... ingatkan naik motor
tapi sbnrnya isi minyak kereta......


Inilah yg dinamakan kehidupan. Kdg2 kita di atas, kdg2 kita di bawah. Kita mesti mensyukuri segala nikmat yg Allah kurniakan utk kita. Wallahuallam.....
Sekadar ingat-mengingati sesama kita......

2 comments:

pidOt said...

terima kasih sahabat sebab mengingatkan aku.......

aku pun setuju sangat dgn entry ko kali nih......

kite kena bersyukur dgn apa yg kite ada skrg........

kisahwanida said...

sekadar mengingati sesama kita

kita ni manusia yg x pernah puas dgn apa yg kita ada.....