Friday, August 13, 2010

Lala Qasehnya Mama.....

Assalamualaikum.....
Hari ke2 berpuasa. Hari ni Boboy puasa smpai kul 3 jer. Siap call aku ckp nak berbuka sbb x larat. Aku pun mmg x paksa..... baru 5 thn kan. Aku dulu umur 9 thn baru larat pose penuh 1 hari. Lg pun sian kat dia. Smlm melepek habis.....
Tapi pg tadi sblm gi sek siap ckp berbuka nak mkn lala....... Lepas hantaq aku g kerja EDH terus gi pasar cari lala. Sib baik ada yg besar. yg kecik sikit tu aku malas nak masak. Bkn apa masa cuci dah lah nak kena belek 1-1. Kalau yg ada pasir tu nak kena buangkan......

Ni lah rope lala yg sempat aku masak tadi.
Aku memang suka masak ni sbb senang......
Tumis bwg putih, bwg merah & cili yg dah di blend.
Titik serai 4 btg campak dlm kuali.
Dah garing masukkan lala.
Campak juga garam & sikit gula
Balik2kan.... Angkat.....
Ha....... senang betulkan....
Siew Pak Choy ni selalunya aku masak sos tiram tp hari ni ubah sikit. Tumis jer
(2 lauk ni jer aku masak) Ada ayam goreng tepung member bg tp lupa lak nak snap.

Satu lagi juadah femes kat umah aku. Roti john. Selalunya selang -seli ngan murtabak

Kuih koci dari member yg bg ayam goreng tepung. Murah rezeki dia bersedekah di bulan mulia ni....... Thanks so much!

2 comments:

Sarid Derus said...

wah..boboy dah pose. izzah pun pose sekerat ari..kat sekolah jer..tak sampai hati tengok kan..aku pun slalu cari roti john jugak untuk berbuka..:)

kisahwanida said...

aku tak paksa gak sarid tp mayb dia excited tgk kakak pose kot....

roti john mmg best. Plan nak wat ahad ni tp x tau lah jd ke idak

Friday, August 13, 2010

Lala Qasehnya Mama.....

Assalamualaikum.....
Hari ke2 berpuasa. Hari ni Boboy puasa smpai kul 3 jer. Siap call aku ckp nak berbuka sbb x larat. Aku pun mmg x paksa..... baru 5 thn kan. Aku dulu umur 9 thn baru larat pose penuh 1 hari. Lg pun sian kat dia. Smlm melepek habis.....
Tapi pg tadi sblm gi sek siap ckp berbuka nak mkn lala....... Lepas hantaq aku g kerja EDH terus gi pasar cari lala. Sib baik ada yg besar. yg kecik sikit tu aku malas nak masak. Bkn apa masa cuci dah lah nak kena belek 1-1. Kalau yg ada pasir tu nak kena buangkan......

Ni lah rope lala yg sempat aku masak tadi.
Aku memang suka masak ni sbb senang......
Tumis bwg putih, bwg merah & cili yg dah di blend.
Titik serai 4 btg campak dlm kuali.
Dah garing masukkan lala.
Campak juga garam & sikit gula
Balik2kan.... Angkat.....
Ha....... senang betulkan....
Siew Pak Choy ni selalunya aku masak sos tiram tp hari ni ubah sikit. Tumis jer
(2 lauk ni jer aku masak) Ada ayam goreng tepung member bg tp lupa lak nak snap.

Satu lagi juadah femes kat umah aku. Roti john. Selalunya selang -seli ngan murtabak

Kuih koci dari member yg bg ayam goreng tepung. Murah rezeki dia bersedekah di bulan mulia ni....... Thanks so much!

2 comments:

Sarid Derus said...

wah..boboy dah pose. izzah pun pose sekerat ari..kat sekolah jer..tak sampai hati tengok kan..aku pun slalu cari roti john jugak untuk berbuka..:)

kisahwanida said...

aku tak paksa gak sarid tp mayb dia excited tgk kakak pose kot....

roti john mmg best. Plan nak wat ahad ni tp x tau lah jd ke idak