Tuesday, August 3, 2010

Hari Terbuka Surau Ar-Raudhah SK Selayang Baru II

Assalamualaikum......



Hari Sabtu lepas, Sekolah Abby buat hari terbuka surau Ar-Raudhah.... (surau sek dia). Actually, aktiviti tu berjalan 2x.... Minggu sblm nya pun ada gak. Tapi masa tu we all tak dpt join sbb pergi umah kakak aku kat Triang. So we all join utk second wk aje lah.... Byk aktivi yg di adakan.... Minggu lepas ada Pertandingan bercerita, Azan, Futsal & ceramah agama.


Untuk this wk pulak ada Pertandingan Nasyid antara kelas. Anak aku, Abby masuk mewakili kelas dia lah. Takkan kelas org lain lak kan...... Tahun 3. Kita org se family memang bagi full moon support lah tuk dia. Seawal 8 pg lg we all dah smpai kat sek. Aktiviti start kul 9 pg. Hari ni, selain pertandingan nasyid ada pertunjukan pencak silat, Sukan tradisional sprt congkak & batu seremban, Taklimat dr pihak Tentera, Cabutan Bertuah, Gerai Jualan & Forum Perdana (mlm).


Tapi..... apa yg menyedihkan..... memang tak rami parents yg dtg bg sokongan tuk anak2. Sian aku tgk. Cikgu2 penat buat aktiviti mcm ni tuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama cikgu & parents tapi....... result......amat mengecewakan. Aku pun tak faham nape lah kan.....Maybe they all sibuk kot..... Dah panjang melalut ni.....



Kump apatah nama nya. Yg penting dr 3 Boron....Bila aku ty abby pun dia tak tau nak sebut apa nama group dia. They all nyanyi lagu anak soleh. Ada 3 group nyanyi lagu ni....



Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.....
Sblm apa2 mesti possing dulu......
Group dia 5 girls & 5 boys.....
Girls bj merah & Boys baju biru.....





Boboy interprem.......




Tepat jam 12.30 keputusan pun di umumkan....... Jeng3x.......

~

~

~

~

~

~
~

~

~

~

~

~

~

~
~

~

~

~

~

~

~

~


Kelas abby dpt johan.....
Hadiah..... tak de lah dpt berjuta-juta lemon.....
cukup sekadar hamper
Itupun they all dah happy sangat.....
Syukur, Alhamdulillah....... Tak sia2 kita org dtg bg sokongan.....

Bergambar ngan guru kelas, Cikgu Ezax Farouk. Tinggal 7 org jer...... lagi 3 dah selamat balik.
Hamper buka kat kelas hari isnin ye anak2........
Doa Mama semoga korang semua menjadi ANAK SOLEH
Amin...........





video



Aku cuba upload video ni...... Tapi tak taulah uollsss..... dpt dgr tak.
Aii tak pandai nak upload.... Hihihi

2 comments:

TopsyTurvyMum said...

tak sama cam sini..apa2 aktiviti melibatkan parents harus la semua parents dtg..
aku rasa nak meleleh air mata kalau ada mak budak tak dtg..mesti anak dia rasa sedih sgt mak ayah dia je tak dtg..huhuhu..

syahdu dgr nasyid tuu..huhu

kisahwanida said...

tu la psal na.... aku tgk omputih mmg bg full support kan.... mmg sedey jer aku nengok bdk yg parents x dtg tu. Siap ckp ngan abby lg.... "bestnya wan mak ayah ko dtg"......

sedey kan....

Tuesday, August 3, 2010

Hari Terbuka Surau Ar-Raudhah SK Selayang Baru II

Assalamualaikum......



Hari Sabtu lepas, Sekolah Abby buat hari terbuka surau Ar-Raudhah.... (surau sek dia). Actually, aktiviti tu berjalan 2x.... Minggu sblm nya pun ada gak. Tapi masa tu we all tak dpt join sbb pergi umah kakak aku kat Triang. So we all join utk second wk aje lah.... Byk aktivi yg di adakan.... Minggu lepas ada Pertandingan bercerita, Azan, Futsal & ceramah agama.


Untuk this wk pulak ada Pertandingan Nasyid antara kelas. Anak aku, Abby masuk mewakili kelas dia lah. Takkan kelas org lain lak kan...... Tahun 3. Kita org se family memang bagi full moon support lah tuk dia. Seawal 8 pg lg we all dah smpai kat sek. Aktiviti start kul 9 pg. Hari ni, selain pertandingan nasyid ada pertunjukan pencak silat, Sukan tradisional sprt congkak & batu seremban, Taklimat dr pihak Tentera, Cabutan Bertuah, Gerai Jualan & Forum Perdana (mlm).


Tapi..... apa yg menyedihkan..... memang tak rami parents yg dtg bg sokongan tuk anak2. Sian aku tgk. Cikgu2 penat buat aktiviti mcm ni tuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama cikgu & parents tapi....... result......amat mengecewakan. Aku pun tak faham nape lah kan.....Maybe they all sibuk kot..... Dah panjang melalut ni.....



Kump apatah nama nya. Yg penting dr 3 Boron....Bila aku ty abby pun dia tak tau nak sebut apa nama group dia. They all nyanyi lagu anak soleh. Ada 3 group nyanyi lagu ni....



Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.....
Sblm apa2 mesti possing dulu......
Group dia 5 girls & 5 boys.....
Girls bj merah & Boys baju biru.....





Boboy interprem.......




Tepat jam 12.30 keputusan pun di umumkan....... Jeng3x.......

~

~

~

~

~

~
~

~

~

~

~

~

~

~
~

~

~

~

~

~

~

~


Kelas abby dpt johan.....
Hadiah..... tak de lah dpt berjuta-juta lemon.....
cukup sekadar hamper
Itupun they all dah happy sangat.....
Syukur, Alhamdulillah....... Tak sia2 kita org dtg bg sokongan.....

Bergambar ngan guru kelas, Cikgu Ezax Farouk. Tinggal 7 org jer...... lagi 3 dah selamat balik.
Hamper buka kat kelas hari isnin ye anak2........
Doa Mama semoga korang semua menjadi ANAK SOLEH
Amin...........





video



Aku cuba upload video ni...... Tapi tak taulah uollsss..... dpt dgr tak.
Aii tak pandai nak upload.... Hihihi

2 comments:

TopsyTurvyMum said...

tak sama cam sini..apa2 aktiviti melibatkan parents harus la semua parents dtg..
aku rasa nak meleleh air mata kalau ada mak budak tak dtg..mesti anak dia rasa sedih sgt mak ayah dia je tak dtg..huhuhu..

syahdu dgr nasyid tuu..huhu

kisahwanida said...

tu la psal na.... aku tgk omputih mmg bg full support kan.... mmg sedey jer aku nengok bdk yg parents x dtg tu. Siap ckp ngan abby lg.... "bestnya wan mak ayah ko dtg"......

sedey kan....