Wednesday, August 25, 2010

Berbuka Puasa @ Santai Cuisine Rawang

Assalamualaikum.......


Semalam hari malas memasak bagi aku.....
Awal2 lagi lepas sahur dah planning nak gi berbuka puasa kat luar
Malas nak kotorkan dapur......... hihihi
Mak aku cuti hari ni......
Lagipun, aku mmg dah set dlm kapla ni..... mesti berbuka kat luar at least 2x....
Dasar aku yg malas ni la.....



Since, last wk nak gi kat Santai rest ni x kesampaian so, apa lagi. Inilah hari yg ditunggu2......
Sib baik x jem dr Selayang ke Rawang
Standard lah depan Templer tu jem sikit
2 lorong nak jd 1 lorong
Sampai kat Santai 6.35. Sib baik ada lagi meja kosong......



Santai rest ni kepunyaan Razif Sidek. Info yg dulu tu salah ek kengkawan...... Mintak ampun....
Ada 5 cawangan......
Ni caw yg paling dekat ngan umah aku lah.....



Dah penat mmbebel...... apa lagi sessi fotografi.....

Signboard dari luar........ Ternampak pulak tok janggut tu.....
Kena gi berbuka kat situ lak nanti kot..... hihihi

Pasangan pengangtin paling anggun hari itu jatuh kepada.......... akulah puan blog.
Sbb angah & mak aku xde pasangan.......


Wajah2 ceria dalam gundah...... tunggu waktu berbuka

Wajah2 yg kena paksa ceria oleh photographer......

Our family favourite dish.....
SIAKAP STIM....Marvelous

Kerapu 3 Rasa.....
Sedap.......


Tomyam campur........


Kailan Goreng Ikan Masin.....
Mintak mahap cakap yek tuan kedai....
Yg ni kureng sdap. Aku order 2 pinggan tp 1 jer habis

Ayam Goreng Halia......


Baby Kailan.....
Sedap.... Licin


Yang Paling Sedap........
2 Thumb Up......
KERABU MANGGA
2x aku order.....
Boleh dikatakan semua meja order lah.....






Aku memang puas hatilah makan kat sini.....
Next time sure aku datang lagi
Org memang ramailah...... penuh sumer meja....
Cuma aku x ambik gambar jer....
Nanti org ingat aku host baru JJCM lak kalu beria sgt amik gambar....... huhuhu



p/s: selamat berpuasa kengkawan.............

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

meriah menu!!
syokkan sesekali x yah masak hahaha

Sarid Derus said...

syokkkk nyerr..aku jugak dok mkn kat umah..bila pulak turn aku nih..!!

kisahwanida said...

sgt syiokkkkk nana...... & sarid..... tmbhan lak makanan pun sodappppppp

Wednesday, August 25, 2010

Berbuka Puasa @ Santai Cuisine Rawang

Assalamualaikum.......


Semalam hari malas memasak bagi aku.....
Awal2 lagi lepas sahur dah planning nak gi berbuka puasa kat luar
Malas nak kotorkan dapur......... hihihi
Mak aku cuti hari ni......
Lagipun, aku mmg dah set dlm kapla ni..... mesti berbuka kat luar at least 2x....
Dasar aku yg malas ni la.....



Since, last wk nak gi kat Santai rest ni x kesampaian so, apa lagi. Inilah hari yg ditunggu2......
Sib baik x jem dr Selayang ke Rawang
Standard lah depan Templer tu jem sikit
2 lorong nak jd 1 lorong
Sampai kat Santai 6.35. Sib baik ada lagi meja kosong......



Santai rest ni kepunyaan Razif Sidek. Info yg dulu tu salah ek kengkawan...... Mintak ampun....
Ada 5 cawangan......
Ni caw yg paling dekat ngan umah aku lah.....



Dah penat mmbebel...... apa lagi sessi fotografi.....

Signboard dari luar........ Ternampak pulak tok janggut tu.....
Kena gi berbuka kat situ lak nanti kot..... hihihi

Pasangan pengangtin paling anggun hari itu jatuh kepada.......... akulah puan blog.
Sbb angah & mak aku xde pasangan.......


Wajah2 ceria dalam gundah...... tunggu waktu berbuka

Wajah2 yg kena paksa ceria oleh photographer......

Our family favourite dish.....
SIAKAP STIM....Marvelous

Kerapu 3 Rasa.....
Sedap.......


Tomyam campur........


Kailan Goreng Ikan Masin.....
Mintak mahap cakap yek tuan kedai....
Yg ni kureng sdap. Aku order 2 pinggan tp 1 jer habis

Ayam Goreng Halia......


Baby Kailan.....
Sedap.... Licin


Yang Paling Sedap........
2 Thumb Up......
KERABU MANGGA
2x aku order.....
Boleh dikatakan semua meja order lah.....






Aku memang puas hatilah makan kat sini.....
Next time sure aku datang lagi
Org memang ramailah...... penuh sumer meja....
Cuma aku x ambik gambar jer....
Nanti org ingat aku host baru JJCM lak kalu beria sgt amik gambar....... huhuhu



p/s: selamat berpuasa kengkawan.............

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

meriah menu!!
syokkan sesekali x yah masak hahaha

Sarid Derus said...

syokkkk nyerr..aku jugak dok mkn kat umah..bila pulak turn aku nih..!!

kisahwanida said...

sgt syiokkkkk nana...... & sarid..... tmbhan lak makanan pun sodappppppp