Thursday, July 22, 2010

Ayam Masak Lemak Cili Api

Assalamualaikum.........

Sila lah masuk, umah tak berkunci

Lagipun tuan umah tengah sibuk kat dapur tu....

(Sib baik dia tak kuat lentang kan.....)



Uolllsss..... dah lunch ker?

Hari ni i lunch.... walla weh..... Sodap tu....

Actually, Ai masak ni pagi tadi sbb smlm masa blogwalking,

ai terbaca kat blog satu shabat ni,

dia makan masak lomak cili padi....



Ai ni memang tak boleh dgr.... tentang makanan yg sodap ni
Tapi takdelah ai gi Setia Alam nak gi makan.....
Ai masak sendiri jer lah.........
Sodap betul masak lomak cili api aku ni.....
Sajer jer aku tunjuk seperiuk kat korang.....



Ni memang sajer ulang tayang.....
Daun kunyit berenang2......

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

sedappppp!!

aku minggu ni ingat konon nak santan-free
hehehehe..

pidOt said...

uisshh...sahabatttttttttttt..aku klu masak menggunakan santan nih mmg alergik sket..maklumla dibesarkan dgn masakan tu..kira mmg wajib la aku makan....

tapi aku nk rs gakla org pahang masak lemak cili api nih..apa yer rasanyer..

hehehehehe......kena test ddulu, lolos ke x loloss???

kisahwanida said...

Aku jarang masak lomak ni na..... Yg selalu di masak sambal (ikan,ayam, daging) sumer depa nak sambal. Kalau lain sikit pun, singgang,....

Awuuuuu..... mmg x sama dOt.... hihihi. Lgpun aku masak x pedas sgt sbb anak2 aku nak mkn.... Kalu org nogori.... mak aih.... podeh! sodap...! Bile ko nak masak tuk aku?

Thursday, July 22, 2010

Ayam Masak Lemak Cili Api

Assalamualaikum.........

Sila lah masuk, umah tak berkunci

Lagipun tuan umah tengah sibuk kat dapur tu....

(Sib baik dia tak kuat lentang kan.....)



Uolllsss..... dah lunch ker?

Hari ni i lunch.... walla weh..... Sodap tu....

Actually, Ai masak ni pagi tadi sbb smlm masa blogwalking,

ai terbaca kat blog satu shabat ni,

dia makan masak lomak cili padi....



Ai ni memang tak boleh dgr.... tentang makanan yg sodap ni
Tapi takdelah ai gi Setia Alam nak gi makan.....
Ai masak sendiri jer lah.........
Sodap betul masak lomak cili api aku ni.....
Sajer jer aku tunjuk seperiuk kat korang.....



Ni memang sajer ulang tayang.....
Daun kunyit berenang2......

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

sedappppp!!

aku minggu ni ingat konon nak santan-free
hehehehe..

pidOt said...

uisshh...sahabatttttttttttt..aku klu masak menggunakan santan nih mmg alergik sket..maklumla dibesarkan dgn masakan tu..kira mmg wajib la aku makan....

tapi aku nk rs gakla org pahang masak lemak cili api nih..apa yer rasanyer..

hehehehehe......kena test ddulu, lolos ke x loloss???

kisahwanida said...

Aku jarang masak lomak ni na..... Yg selalu di masak sambal (ikan,ayam, daging) sumer depa nak sambal. Kalau lain sikit pun, singgang,....

Awuuuuu..... mmg x sama dOt.... hihihi. Lgpun aku masak x pedas sgt sbb anak2 aku nak mkn.... Kalu org nogori.... mak aih.... podeh! sodap...! Bile ko nak masak tuk aku?