Friday, July 16, 2010

Tiba2 aku jadi rindu......

Salam

Pagi tadi gigih aku masak kari ayam. Itupun sbb dah banyak kali anak aku request. Bukan susah nak buat tp ntah..... ngape susah sgt nak masak.

Oleh kerana keinginan yg dah lama di pendam, akhirnya bila blk kerja tadi kari ayam tinggal 3 ketul jer. Puas hati mama....!

Kadar kemalasan tahap gaban yg melanda...... (aku malas nak masak lauk lagiiiiiii....) rezeki u EDH, dapat isteri 'come'l yg malas...... & rezeki anak2 gak dapat mama 'comel' yg lagi pemalas..... aku decide (kuasa veto di tgn aku.....hahaha) malam masak lempeng jer..... Tak kose lah haku nak uli tepung wat roti canai cam TTM tu......
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
cepat lagi pantas





Lempeng & kari ayam..... sedap u...... tapi.....
bila makan lempeng ni sure aku akan ingat arwah ayah aku. Dia suka sangat makan lempeng. Tiap2 pagi WAJIB makan. Dia makan tadak cicah2.... Kari bukan makanan dia. Dia tak suka makanan yg ada unsur santan...... Rindunya aku kat ayah aku......
AL-FATIHAH..........
Semoga rohnya dicucuri rahmat & tergolong di kalangan orang2 yang diredhaiNYA.....
Amin......

6 comments:

Sarid Derus said...

Al-fatihah intan..semoga roh dicucuri rahmat, amin..kita anak2 kena selalu sedekahkan doa..

kisahwanida said...

ye la sarid..... aku ni mmg tak leh teringat ttg ayah aku trus je ngalir air mata....

TopsyTurvyMum said...

kira rajin ler tu INtannn..
kalau aku kat sanaaa?? harammm nak buat lempeng punnn haha..

Al-fatihah..tahun bila ayah ko meninggal? Aku ingat2 lupa..

kisahwanida said...

thn 1996. Second day aku masuk uitm

Aku dah tengok ovn pinat. menariks tu....

pidOt said...

Al Fatihah sahabat....

aku pun setiap tingat arwah kakak aku mmg rs nak meraung2.....lebih2 tingat anak2 kecik arwah kt rmh yg x terurus......sebak dada dibuatnyer....

hmmmm...

kisahwanida said...

mmg dOt.... tak terkata sedihnya kan...

Friday, July 16, 2010

Tiba2 aku jadi rindu......

Salam

Pagi tadi gigih aku masak kari ayam. Itupun sbb dah banyak kali anak aku request. Bukan susah nak buat tp ntah..... ngape susah sgt nak masak.

Oleh kerana keinginan yg dah lama di pendam, akhirnya bila blk kerja tadi kari ayam tinggal 3 ketul jer. Puas hati mama....!

Kadar kemalasan tahap gaban yg melanda...... (aku malas nak masak lauk lagiiiiiii....) rezeki u EDH, dapat isteri 'come'l yg malas...... & rezeki anak2 gak dapat mama 'comel' yg lagi pemalas..... aku decide (kuasa veto di tgn aku.....hahaha) malam masak lempeng jer..... Tak kose lah haku nak uli tepung wat roti canai cam TTM tu......
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
cepat lagi pantas





Lempeng & kari ayam..... sedap u...... tapi.....
bila makan lempeng ni sure aku akan ingat arwah ayah aku. Dia suka sangat makan lempeng. Tiap2 pagi WAJIB makan. Dia makan tadak cicah2.... Kari bukan makanan dia. Dia tak suka makanan yg ada unsur santan...... Rindunya aku kat ayah aku......
AL-FATIHAH..........
Semoga rohnya dicucuri rahmat & tergolong di kalangan orang2 yang diredhaiNYA.....
Amin......

6 comments:

Sarid Derus said...

Al-fatihah intan..semoga roh dicucuri rahmat, amin..kita anak2 kena selalu sedekahkan doa..

kisahwanida said...

ye la sarid..... aku ni mmg tak leh teringat ttg ayah aku trus je ngalir air mata....

TopsyTurvyMum said...

kira rajin ler tu INtannn..
kalau aku kat sanaaa?? harammm nak buat lempeng punnn haha..

Al-fatihah..tahun bila ayah ko meninggal? Aku ingat2 lupa..

kisahwanida said...

thn 1996. Second day aku masuk uitm

Aku dah tengok ovn pinat. menariks tu....

pidOt said...

Al Fatihah sahabat....

aku pun setiap tingat arwah kakak aku mmg rs nak meraung2.....lebih2 tingat anak2 kecik arwah kt rmh yg x terurus......sebak dada dibuatnyer....

hmmmm...

kisahwanida said...

mmg dOt.... tak terkata sedihnya kan...