Monday, July 19, 2010

Seafood @ Tanjung Lumpur

Salam.......



En3 kali ni tentang makan2..... Actually dah lama we all gi sini cuma tak sempaAku gi sana time balik dari T'ganu dulu. Singgah dinner kat sana. Mulanya nak gi makan kat kedai yang kita makan masa reunion dulu tapi....... ramai sgt org, ada yg booking lagi....



Tukang masak mintak aku tunggu 1 - 1 jam setengah. Naik meroyan aku dgr..... Kang dari anak2 aku sopan terus wat playground plak kat situ. Parah lak kan...... Actually, masa tu dah siap pilih ikan, sotong, udang & lala...... disebabkan sejam / sejam setengah tu.... sayonara je lah. Tak sanggup aku nak tengok kesopanan anak2 aku nanti....



So, kita org patah balik & jumpa kedai ni..... ramai org gak. Aku lupa apa nama dia.

_____ ikan bakar petai (tmpt kosong tu nama sbnrnya). Kedai ni 2 tingkat. We all pilih kat atas, boleh duk bersila sambil angin bertiup sepoi2 bahasa.



Wajah anak2 ai yg dah lapar....

Dah start bertekak..... sbb makanan tak smpai lg


Dok merenung Lala ...... Bilelah boleh makan nih.

Depa ni pun satu hal. Hantaq 1-1.....

Wat meleleh air liur jer.....


Jumlah semua dish yang EDH order.....

Cukup ker Bang......? Mcm sikit jer.... hihihi



Lala yang menjadi kegemaran anak2ku....
Sedap giler......


Tomyam campur..... Nampak tak mushroom yg tengah berenang2 tu



Sayur campur...... tak mendapat sambutan.Kononnya nak tukar selera......


Asyik makan kailan ikan masin jer..... nanti darah tinggi laks


Siakap 3 rasa..... Nampak memang tak menyelerakan tapi sib baik sedap....!



EDH ngan penuh tomakninah membahagikan sotong celup tepung tu.... Sila abaikan kepala lutut EDH tu ek.... Mama laks sibuk gak.... sibuk ambik gambar... huhuhu
~


~


~


~
~
~
~


~


~


~


~
~
~


~


~


~


Akhirnya........


Licin semua dish yg ada...... kecuali sayur tadik. Ada gak yg berbunyi..... sotong tak cukuplah abah..... Tu lah bang, ai dah kata..... tak cukup. Anak2 u kan suka seafood..... specially sotong tuh.....


Takper lain kali kita datang lagik......


Yahooooo mama paling suka.....ngan ayat abah tu.....



3 comments:

pidOt said...

heheheheh intan.....tuh diaaa byk nye pinggan mangkuk yg korang makan tuh.....ye la kan..anak2 ramai..syoknyerrrrrrrrrrrrrr....

Sarid Derus said...

alamak intan..sekali ko pegi..ko buleh dtg lagi yek..aku pun susah nak hafal jln..
tpt2 cenggini memang best g ramai2 kan..???..sodapnyer..lapo la pulokkk

kisahwanida said...

pidOt....
mmg syiok abes.... enjoy giler

sarid....
senang jer la jln dia. straight jer. hehehe. aku pun masalah lupa jln gak tp tmpt mkn aku jarang luper....

nanti kita leh gi lagi.... sedap giler

Monday, July 19, 2010

Seafood @ Tanjung Lumpur

Salam.......



En3 kali ni tentang makan2..... Actually dah lama we all gi sini cuma tak sempaAku gi sana time balik dari T'ganu dulu. Singgah dinner kat sana. Mulanya nak gi makan kat kedai yang kita makan masa reunion dulu tapi....... ramai sgt org, ada yg booking lagi....



Tukang masak mintak aku tunggu 1 - 1 jam setengah. Naik meroyan aku dgr..... Kang dari anak2 aku sopan terus wat playground plak kat situ. Parah lak kan...... Actually, masa tu dah siap pilih ikan, sotong, udang & lala...... disebabkan sejam / sejam setengah tu.... sayonara je lah. Tak sanggup aku nak tengok kesopanan anak2 aku nanti....



So, kita org patah balik & jumpa kedai ni..... ramai org gak. Aku lupa apa nama dia.

_____ ikan bakar petai (tmpt kosong tu nama sbnrnya). Kedai ni 2 tingkat. We all pilih kat atas, boleh duk bersila sambil angin bertiup sepoi2 bahasa.



Wajah anak2 ai yg dah lapar....

Dah start bertekak..... sbb makanan tak smpai lg


Dok merenung Lala ...... Bilelah boleh makan nih.

Depa ni pun satu hal. Hantaq 1-1.....

Wat meleleh air liur jer.....


Jumlah semua dish yang EDH order.....

Cukup ker Bang......? Mcm sikit jer.... hihihi



Lala yang menjadi kegemaran anak2ku....
Sedap giler......


Tomyam campur..... Nampak tak mushroom yg tengah berenang2 tu



Sayur campur...... tak mendapat sambutan.Kononnya nak tukar selera......


Asyik makan kailan ikan masin jer..... nanti darah tinggi laks


Siakap 3 rasa..... Nampak memang tak menyelerakan tapi sib baik sedap....!



EDH ngan penuh tomakninah membahagikan sotong celup tepung tu.... Sila abaikan kepala lutut EDH tu ek.... Mama laks sibuk gak.... sibuk ambik gambar... huhuhu
~


~


~


~
~
~
~


~


~


~


~
~
~


~


~


~


Akhirnya........


Licin semua dish yg ada...... kecuali sayur tadik. Ada gak yg berbunyi..... sotong tak cukuplah abah..... Tu lah bang, ai dah kata..... tak cukup. Anak2 u kan suka seafood..... specially sotong tuh.....


Takper lain kali kita datang lagik......


Yahooooo mama paling suka.....ngan ayat abah tu.....



3 comments:

pidOt said...

heheheheh intan.....tuh diaaa byk nye pinggan mangkuk yg korang makan tuh.....ye la kan..anak2 ramai..syoknyerrrrrrrrrrrrrr....

Sarid Derus said...

alamak intan..sekali ko pegi..ko buleh dtg lagi yek..aku pun susah nak hafal jln..
tpt2 cenggini memang best g ramai2 kan..???..sodapnyer..lapo la pulokkk

kisahwanida said...

pidOt....
mmg syiok abes.... enjoy giler

sarid....
senang jer la jln dia. straight jer. hehehe. aku pun masalah lupa jln gak tp tmpt mkn aku jarang luper....

nanti kita leh gi lagi.... sedap giler