Monday, July 26, 2010

Planning Lain, Jadinya Lain.....

Salam......



Kalau balik kerja ptg2 mesti tak sempat nak masak sedap2....
Agak2nya apalah lauk yg paling simple tapi sedapkan.....?

Korang mcm aku tak?..... Nak sedap tapi nak cepat....
Ada kwn aku ckp...... Makanan kat kedailah.... paling cepat & sedap.... hihihi

Disebabkan tak mau makan kat kedai......
Mama yg malas ni pun start enjin gi dapur gak......
Vroommm.... vroooommmmmmmmmm.....





Acctually, daun pisang ni aku beli nak buat kuih koci tapi.....
(Korang rasa apa yg aku nak masak ni.......)
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Ikan Bakar....
Memang simple sangat masak ikan bakar ni
Sesuai sgt tuk Mama pemalas cam aku ni..... Hihihi
Tumbuk kunyit hidup + serai + garam. Lumur kat ikan. Balut ngan daun pisang & bakar....
Senang kan......

3 comments:

Sarid Derus said...

wahhh..cicah ngan air asam ni...fuhhh..mengancammm..!!

kisahwanida said...

aku tak reti wat air asam sarid... aku just buat kicap, potg cili & bwg & limau kasturi...

TopsyTurvyMum said...

sini daun pisang melampau mahal!!
sekeping $8..kim salam la aku nak beli..dah tu daun yg tua..kerasss!!

terliur aku wehh tgk..apakan dayaaa..

Monday, July 26, 2010

Planning Lain, Jadinya Lain.....

Salam......



Kalau balik kerja ptg2 mesti tak sempat nak masak sedap2....
Agak2nya apalah lauk yg paling simple tapi sedapkan.....?

Korang mcm aku tak?..... Nak sedap tapi nak cepat....
Ada kwn aku ckp...... Makanan kat kedailah.... paling cepat & sedap.... hihihi

Disebabkan tak mau makan kat kedai......
Mama yg malas ni pun start enjin gi dapur gak......
Vroommm.... vroooommmmmmmmmm.....





Acctually, daun pisang ni aku beli nak buat kuih koci tapi.....
(Korang rasa apa yg aku nak masak ni.......)
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Ikan Bakar....
Memang simple sangat masak ikan bakar ni
Sesuai sgt tuk Mama pemalas cam aku ni..... Hihihi
Tumbuk kunyit hidup + serai + garam. Lumur kat ikan. Balut ngan daun pisang & bakar....
Senang kan......

3 comments:

Sarid Derus said...

wahhh..cicah ngan air asam ni...fuhhh..mengancammm..!!

kisahwanida said...

aku tak reti wat air asam sarid... aku just buat kicap, potg cili & bwg & limau kasturi...

TopsyTurvyMum said...

sini daun pisang melampau mahal!!
sekeping $8..kim salam la aku nak beli..dah tu daun yg tua..kerasss!!

terliur aku wehh tgk..apakan dayaaa..