Thursday, July 1, 2010

Dapat gak yang baru

Boboy hari yg ke2 slps kecederaan. Ni pas balik dr klinik dressing..... Hari ni sepit rambut kuning dah ganti ngan hairband putih..... sila abaikan hidung kembang Boboy yg sejak azali tu.....Kita tunggu esok lak camner ek.....



Hari ni mood memasak memang ada dari tengahhari. Almaklumlah, aku cuti hari ni. Tapi mood tu dah dicantas EDH dgn beli lauk kat kedai. "amboi bang, lauk ai masak dah tak sedap ker.....?' Sedap tp sian kt u asyik kena masak jer....... Tulus ikhlas bebenor jwpan EDH

Malam aku masak simple jer..... Manalah tau EDH sian kat aku lagi, bolehlah bwk kitaorg mkn kat luar ker...... Tinggal harapan jer la..... Korang rasa ngan semangat yg berkobar2 apa yg aku masak tuk dinner.

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

Sambal petai ngan ikan bilis. Teringat kat sambal petai sarid. yum...yum..yum... sedapnyer. Yg dok kat Parkdale tu ada ke petai kat sana......? hehehe Sbnrnya aku teringin nak tambah tempoyak sikit tp EDH tak makan lak.....



Pas2 aku goreng ikan pelaling. Feveret kitaorg ikan ni. Sedap. hari2 goreng pun jalan



Mesti korang cakap macam takde kena mengena jer cerita aku ngan tajuk entry kan..... Sbnrnya ada sangat kena mengena. Petang tu aku basuh seluar EDH. Macam biasalah aku check poket kiri kanan depan blkang..... mana tau kot ada not merah ke, unggu ker boleh kira upah aku cuci baju la..... hehehe..... boleh lak camtu ek....? Confirm sumer tak ada terus masuk washing machine.



Bile nak kuarkan seluar dr WM........ korang rasa apa yg aku nampak.

Ha...... not unggu........Oh tidak! Kalau ye aku dah belanja korang kenny roger roaster....


Aku nampak wallet EDH yg aku dah blender selama 45 min dlm WM. Huaaaaaaa........ Camner nak ckp.... nanti sure kena marah. Dgn muka seposen & toye..... "Bang, tak tau camner wallet ni leh ada dlm WM...." (alamak.... camner tertcakap ayat paling pandai lg maha hebat ni) "Ya Allah, camner Mama korang wat kerja ni....." (dia ty aku ker......)

Apalagi operasi menjemur segala mak nenek dlm wallet lah anak2 aku mlm tu....dan berakhir riwayat wallet yg dah 4 thn hidup ngan EDH. Koyak kau.....! Lama gak umur wallet tu ek..... hadiah bday dia....


Apalagi..... tak kan aku wat2 tak fahamkan. Aku yg bersalah. Malam terus jer gi JUSCO beli wallet baru. Pieere Cardin jer ye Bang...... (iskh..iskh... kurang budget aku nak gi Melben nanti......)



***** Sorry ye Darling......

5 comments:

Sarid Derus said...

intan
ko nampak tak gambo boboi ngan gambo profil ko sebelah tu..sepesen...

hihihi..sian ko..dah kurang sikit bajet..huhuhu...

kisahwanida said...

ye ke sarid...... hehehe

bln dpn ikat perot lah....hehehe

pidOt said...

hehehhe.....cmne kl duit je ko leh raba2 tp wallet x perasan lak....esok besday abah aku......abah pun mtk wallet jgk....weekend ni la aku cr.......nxt week leh blk kg...

salmi said...

Untung yr asben dpt wallet baru! Ermm... dpt idea baru nih!

Kekadang my asben yg masukkan baju dlm washer machine... so time tuuu sy nak campakkan my handbag ler! Untung2 dpt hangbag baru! kan? kan? kan?

kisahwanida said...

dOt:.... ntahlah camner aku leh tak perasan

Salmi
ok kan idea tu. tp kalau handbag masuk dlm WM nampaklah.... cuba campak kan purse la.... hihihi
Sori en Nazrul.....

Thursday, July 1, 2010

Dapat gak yang baru

Boboy hari yg ke2 slps kecederaan. Ni pas balik dr klinik dressing..... Hari ni sepit rambut kuning dah ganti ngan hairband putih..... sila abaikan hidung kembang Boboy yg sejak azali tu.....Kita tunggu esok lak camner ek.....



Hari ni mood memasak memang ada dari tengahhari. Almaklumlah, aku cuti hari ni. Tapi mood tu dah dicantas EDH dgn beli lauk kat kedai. "amboi bang, lauk ai masak dah tak sedap ker.....?' Sedap tp sian kt u asyik kena masak jer....... Tulus ikhlas bebenor jwpan EDH

Malam aku masak simple jer..... Manalah tau EDH sian kat aku lagi, bolehlah bwk kitaorg mkn kat luar ker...... Tinggal harapan jer la..... Korang rasa ngan semangat yg berkobar2 apa yg aku masak tuk dinner.

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

Sambal petai ngan ikan bilis. Teringat kat sambal petai sarid. yum...yum..yum... sedapnyer. Yg dok kat Parkdale tu ada ke petai kat sana......? hehehe Sbnrnya aku teringin nak tambah tempoyak sikit tp EDH tak makan lak.....



Pas2 aku goreng ikan pelaling. Feveret kitaorg ikan ni. Sedap. hari2 goreng pun jalan



Mesti korang cakap macam takde kena mengena jer cerita aku ngan tajuk entry kan..... Sbnrnya ada sangat kena mengena. Petang tu aku basuh seluar EDH. Macam biasalah aku check poket kiri kanan depan blkang..... mana tau kot ada not merah ke, unggu ker boleh kira upah aku cuci baju la..... hehehe..... boleh lak camtu ek....? Confirm sumer tak ada terus masuk washing machine.



Bile nak kuarkan seluar dr WM........ korang rasa apa yg aku nampak.

Ha...... not unggu........Oh tidak! Kalau ye aku dah belanja korang kenny roger roaster....


Aku nampak wallet EDH yg aku dah blender selama 45 min dlm WM. Huaaaaaaa........ Camner nak ckp.... nanti sure kena marah. Dgn muka seposen & toye..... "Bang, tak tau camner wallet ni leh ada dlm WM...." (alamak.... camner tertcakap ayat paling pandai lg maha hebat ni) "Ya Allah, camner Mama korang wat kerja ni....." (dia ty aku ker......)

Apalagi operasi menjemur segala mak nenek dlm wallet lah anak2 aku mlm tu....dan berakhir riwayat wallet yg dah 4 thn hidup ngan EDH. Koyak kau.....! Lama gak umur wallet tu ek..... hadiah bday dia....


Apalagi..... tak kan aku wat2 tak fahamkan. Aku yg bersalah. Malam terus jer gi JUSCO beli wallet baru. Pieere Cardin jer ye Bang...... (iskh..iskh... kurang budget aku nak gi Melben nanti......)



***** Sorry ye Darling......

5 comments:

Sarid Derus said...

intan
ko nampak tak gambo boboi ngan gambo profil ko sebelah tu..sepesen...

hihihi..sian ko..dah kurang sikit bajet..huhuhu...

kisahwanida said...

ye ke sarid...... hehehe

bln dpn ikat perot lah....hehehe

pidOt said...

hehehhe.....cmne kl duit je ko leh raba2 tp wallet x perasan lak....esok besday abah aku......abah pun mtk wallet jgk....weekend ni la aku cr.......nxt week leh blk kg...

salmi said...

Untung yr asben dpt wallet baru! Ermm... dpt idea baru nih!

Kekadang my asben yg masukkan baju dlm washer machine... so time tuuu sy nak campakkan my handbag ler! Untung2 dpt hangbag baru! kan? kan? kan?

kisahwanida said...

dOt:.... ntahlah camner aku leh tak perasan

Salmi
ok kan idea tu. tp kalau handbag masuk dlm WM nampaklah.... cuba campak kan purse la.... hihihi
Sori en Nazrul.....