Wednesday, June 30, 2010

My Hero.......

Salam.....

Ni jer rupa juadah dinner aku semalam. Nasi goreng sesimple yg boleh. Ada sebab yang "unsangkareble" nape aku masak santapan yang sebegitu simple.

Actually, aku nak masak ikan sambal. Sedang aku kusyuk-musyuk membasuh ikan tu..... "gedegang" bunyi benda jatuh. Aku pun jerit2 manja ala Rossa lah kat EDH 'bang, tengok anak dlm bilik tu, ada yg jatuh kot'...... habis jer aku ckp.... aku dgr depa dah berlari kuar bilik.... menjerit2... "mama, tgk adik.... tengok adik.... kepala dia berdarah."

Dgr jer camtu akupun basuhlah tangan berlari kedepan. Masyaallah...... Boboy jatuh katil 2 tingkat. Kepala berdarah2... meleleh2.... Lutu aku ni dah menggigil2.... tak ketahuan hala aku. EDH terus capai baju "cepat kita g klinik." mana aku nak tukar seluar lagi. masa tu aku pakai kain batik jer.... Hangin aku, cari seluar tak jumpa.... EDH dukung boboy terus gi kereta. Aku capai duit jer.....

Sampai klinik, sib baik tak jauh...... terus masuk bilik rawatan. Aku yg dukung masa tu sbb EDH parking kete. Letak dia kat katil tu..... Nurse tu kata "ni Mahathir kan.....". Glamer gak si Boboy ni.... bukan apa 26/01/2008 dia pernah dtg klinik gi jahit kepala sbb jatuh kat bilik air. masa tu 1 jahit jer.

Kali ni hambik kau..... Meraung2 dia kesakitan. Panjang jugak lah luka dia. Dapat 7 jahitan. Meronta, meraung, melalak..... semua ada lah. Darah jangan ckp lah.... banyaknyer.. darah kepala lah....budak pulak tu. Masa dia kena jahit menangis2 tu... aku pun terikut nak menangis. Sian anak aku..... Kang kalau aku nangis sure EDH membebel..... so tahan jgn tak tahan....

Cepat & pantas nurse & doktor tu wat kerja. Thank you so much!

Boboy lepas kena jahit. 1/4 dari darah yg meleleh tu kena kat baju. Masa mula sampai klinik tu, penuh sebelah muka dia kena darah. Itupun EDH ambik 1 lagi baju tutup luka dia..... Hish... tak tau nak cakap lah.......
Sila abaikan pakaian dia yg baju lain suar lain tu...... hehehe

Kasi closed up sikit sepit rambut kuning dia tu....

Ada sikit calar kat kelopak mata..... So hari2 kena gi klinik tuk cuci samapi luka kering..... Inilah my hero yg dah 2 kali kena luka kat kepala sampai kena jahit....

7 comments:

TopsyTurvyMum said...

astaghfirullahalazim!

sian boboy! aku pun seriau tgk jahit2 ni wehh..
moga cepat sembuh la boboy..
jgn nakal2 lagi main terjun2..

Sarid Derus said...

siannyer dia..risau ngat aku nengok..aku cukup takut nak pakai katil 2 tingkat..
ohh, dah ada hero..cam tu la gayanye intan..ari tu anak nana patah tgn..huhuhu..moga lekas sembuh semuanya...amin..

cik ani said...

muka sembab si boboy ni banyak nangis la tuh. budak laki biasala intan. xder parut x jantan katanya. sabo jer la.

pidOt said...

ala syian syian tuh....

tuhla noty sgt....tuh perangai sape ikut tuh...manjat memanjat...nasib x main2 nyorok...kalau mama booy dulu suke nyorok dlm locker...

oPppsss..intan!!hehehhehe......sorry beb.......x tersengaja cite lak kt anak ko...

kisahwanida said...

aku memang seriau na. x tgk pun smlm.

Bapak dia terus x bg naik katil tu & dah tamat riwayat katil tu.

Ani, ni jantan sangat

dOt.... memang teror sgt dia nih. Hari ni dah start melompat balik. Aku lak yg ngeri.....

thn 1992 aku pernah hape jatuh kat dpn dorm J masa tu dkt waktu maghrib. sbbnyer.... melompat nak capai palang pintu...... hehehe... aku ni banyak alkisah kat TAHAP tu

salmi said...

Perghhh... ngeri baca enty awk kali niii!

Hurmm... moga boboi cpt sembuh

kisahwanida said...

Tq salmi....

Wednesday, June 30, 2010

My Hero.......

Salam.....

Ni jer rupa juadah dinner aku semalam. Nasi goreng sesimple yg boleh. Ada sebab yang "unsangkareble" nape aku masak santapan yang sebegitu simple.

Actually, aku nak masak ikan sambal. Sedang aku kusyuk-musyuk membasuh ikan tu..... "gedegang" bunyi benda jatuh. Aku pun jerit2 manja ala Rossa lah kat EDH 'bang, tengok anak dlm bilik tu, ada yg jatuh kot'...... habis jer aku ckp.... aku dgr depa dah berlari kuar bilik.... menjerit2... "mama, tgk adik.... tengok adik.... kepala dia berdarah."

Dgr jer camtu akupun basuhlah tangan berlari kedepan. Masyaallah...... Boboy jatuh katil 2 tingkat. Kepala berdarah2... meleleh2.... Lutu aku ni dah menggigil2.... tak ketahuan hala aku. EDH terus capai baju "cepat kita g klinik." mana aku nak tukar seluar lagi. masa tu aku pakai kain batik jer.... Hangin aku, cari seluar tak jumpa.... EDH dukung boboy terus gi kereta. Aku capai duit jer.....

Sampai klinik, sib baik tak jauh...... terus masuk bilik rawatan. Aku yg dukung masa tu sbb EDH parking kete. Letak dia kat katil tu..... Nurse tu kata "ni Mahathir kan.....". Glamer gak si Boboy ni.... bukan apa 26/01/2008 dia pernah dtg klinik gi jahit kepala sbb jatuh kat bilik air. masa tu 1 jahit jer.

Kali ni hambik kau..... Meraung2 dia kesakitan. Panjang jugak lah luka dia. Dapat 7 jahitan. Meronta, meraung, melalak..... semua ada lah. Darah jangan ckp lah.... banyaknyer.. darah kepala lah....budak pulak tu. Masa dia kena jahit menangis2 tu... aku pun terikut nak menangis. Sian anak aku..... Kang kalau aku nangis sure EDH membebel..... so tahan jgn tak tahan....

Cepat & pantas nurse & doktor tu wat kerja. Thank you so much!

Boboy lepas kena jahit. 1/4 dari darah yg meleleh tu kena kat baju. Masa mula sampai klinik tu, penuh sebelah muka dia kena darah. Itupun EDH ambik 1 lagi baju tutup luka dia..... Hish... tak tau nak cakap lah.......
Sila abaikan pakaian dia yg baju lain suar lain tu...... hehehe

Kasi closed up sikit sepit rambut kuning dia tu....

Ada sikit calar kat kelopak mata..... So hari2 kena gi klinik tuk cuci samapi luka kering..... Inilah my hero yg dah 2 kali kena luka kat kepala sampai kena jahit....

7 comments:

TopsyTurvyMum said...

astaghfirullahalazim!

sian boboy! aku pun seriau tgk jahit2 ni wehh..
moga cepat sembuh la boboy..
jgn nakal2 lagi main terjun2..

Sarid Derus said...

siannyer dia..risau ngat aku nengok..aku cukup takut nak pakai katil 2 tingkat..
ohh, dah ada hero..cam tu la gayanye intan..ari tu anak nana patah tgn..huhuhu..moga lekas sembuh semuanya...amin..

cik ani said...

muka sembab si boboy ni banyak nangis la tuh. budak laki biasala intan. xder parut x jantan katanya. sabo jer la.

pidOt said...

ala syian syian tuh....

tuhla noty sgt....tuh perangai sape ikut tuh...manjat memanjat...nasib x main2 nyorok...kalau mama booy dulu suke nyorok dlm locker...

oPppsss..intan!!hehehhehe......sorry beb.......x tersengaja cite lak kt anak ko...

kisahwanida said...

aku memang seriau na. x tgk pun smlm.

Bapak dia terus x bg naik katil tu & dah tamat riwayat katil tu.

Ani, ni jantan sangat

dOt.... memang teror sgt dia nih. Hari ni dah start melompat balik. Aku lak yg ngeri.....

thn 1992 aku pernah hape jatuh kat dpn dorm J masa tu dkt waktu maghrib. sbbnyer.... melompat nak capai palang pintu...... hehehe... aku ni banyak alkisah kat TAHAP tu

salmi said...

Perghhh... ngeri baca enty awk kali niii!

Hurmm... moga boboi cpt sembuh

kisahwanida said...

Tq salmi....