Friday, June 11, 2010

Mandi

Salam.....

Ni entry aku no 2 tuk minggu ni tentang cuti sekolah. Saje bg tau sblm korang kata 'woit..... tadak citer lain ke.....?' Anak aku yg ber3 ni tak nak gi umah nenek. Aku pun tak tau la nape. Si kembar tu memang tidoq kat umah nenek almaklumlah dari boboy lahir je theyall dah stay ngan nenek.

Jadinya dgn hati waja, gagah perkasa tinggallah they all ber3 kat umah....... Sblm Bonda kesayangan hamba gi kerja (kul 2 dia g keje) dia lah yg tolong jenguk2 anak2 aku ni. Umah bonda aku ni selang 1 pintu jer dari umah aku. Pas2 EDH akan balik umah dlm kul 3-4 la.....

Satu ketika waktu musim cuti sekolah yg dulu....... 4 anak dara aku ni tinggal kat umah. Anak jantan ikut EDH gi kerja. nak dijadikan cerita....... Jeng..jeng..jeng.... Ambik nafas semua..... tepat pukul 4 waktu Malaysia, kalau nak waktu melben kena tanya TTM la tarikh aku dah lupa..... EDH balik umah. Buka jer pintu....... Masyaallah..... hampir meroyan Mr Hubby aku tu.... Korang rasa apa yg jadi.......... sila teka.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Anak dara aku ber4 wat kolam renang dalam umah. kolam renang tu plak sebijik besen biru besar...... Masa tu master mind tengak syok berendam..... sape master mindnya......? KAK LONG.... mana tak meroyan EDH masa tu..... Habis basah living rooam aku sib baik tadak karpet tebal kalu tak mesti tebal bo*t*t depa kena rotan...... Habis basah kain baju yg tak berlipat yg tumpang lending kat sofa tu...... SOFA....? jgn tanya lah sure basah. 2 hari baru kering.
Ari ni plak, cerita boboy...... EDH takde ari ni Outstation kat Ipoh. aku gi kerja kunci pintu bilik. Bila balik kerja aku tengok Boboy tak mandi dari pagi..... Ya Allah sian anakku..... Aku lupa yg dia tak akan mandi kat bilik air yg satu lagi tu......... Busyuk massam anak haku.....

Saje nak interfrem gambar lama...... Ni lah yg ber3 tinggal kat umah hari ni. Yang tak mandi2 tu yg berbaju oren......... (sama warna ngan blog ko sarid.......) hehehe Yang jadi master mind kolam renang kat tengah umah yg baju kuning tu.....

Anak-anak ni bila kita duk sorang2 segala perbuatan, perangai, kelakuan dia orang tu jadi penghibur kita......

6 comments:

pidOt said...

wakakakaka....sebiji nakaL mcm perangai ko intan.....

sa,a je la..nasib je BLUEHOUSE tu besooo...klu x banjir kang ASPURI TAHAP tuh..hehehehhe

Anak2..lain kali ikut cm aunty dOt eh...sopan santun...budi bahasa...lemah lembut....dan CANTIQUE orgnyer...wahhhh malu nk tulis betul2..

na..ko jgn nk termuntah...sbb tuh pengakuan ikhlas dr anak2 intan........

luv u all la.....daAAAAAAAAAA

Sarid Derus said...

intan..ko dah tukaq kulit ya???..aku tak berani dah..tak reti..
terrer gak la anak2 ko ya intan..macam2 aktiviti...:)
Anak2 aku pun, bleh tahan..bergaduh tak berenti..aku rasa satu taman leh dengar sora aku yang merdu nih..!! kan cuti sek, suasana sunyi skit, dengar tekak aku jer laaa..!!

kisahwanida said...

mmg dOt & sarid..... kalau nak dicerita Kan KEJEBATAN depa ni sampai bila pun tak habis.....

aku yg ada kat umah malam jer pun selalulah neighbour aku terhibur ngan sora aku yg ala2 ROSSA ni....jgn ada org complaint dah le....

Tu depa belum tau lagi aku nyer cerita2 hebat masa kat tahap dulu.....

kisahwanida said...

actually, bapak they all pun tak tau kehebatan aku kat tahap dulu.... hikhikhik

TopsyTurvyMum said...

nanti aku tepek gambo ko mandi kat bluehouse tu intan..muka aku, kena crop la ekekeke!

intan beza waktu m'sia ngan melben 2 jam je..aku cepat 2 jam.

cuti sekolah lagi 2 minggu...aku tgh sibuk2 plan xtvt diorg ni jugak..

alaaa Dot..aku kasi chance la ko puji diri sendiri...ekeke!

kisahwanida said...

hahahah.... Na, nanti anak aku nak suwuh wat kolah blue house tu kat umah plak.....

ooooo..... mak jah dtg waktu cuti sek la yek....

Friday, June 11, 2010

Mandi

Salam.....

Ni entry aku no 2 tuk minggu ni tentang cuti sekolah. Saje bg tau sblm korang kata 'woit..... tadak citer lain ke.....?' Anak aku yg ber3 ni tak nak gi umah nenek. Aku pun tak tau la nape. Si kembar tu memang tidoq kat umah nenek almaklumlah dari boboy lahir je theyall dah stay ngan nenek.

Jadinya dgn hati waja, gagah perkasa tinggallah they all ber3 kat umah....... Sblm Bonda kesayangan hamba gi kerja (kul 2 dia g keje) dia lah yg tolong jenguk2 anak2 aku ni. Umah bonda aku ni selang 1 pintu jer dari umah aku. Pas2 EDH akan balik umah dlm kul 3-4 la.....

Satu ketika waktu musim cuti sekolah yg dulu....... 4 anak dara aku ni tinggal kat umah. Anak jantan ikut EDH gi kerja. nak dijadikan cerita....... Jeng..jeng..jeng.... Ambik nafas semua..... tepat pukul 4 waktu Malaysia, kalau nak waktu melben kena tanya TTM la tarikh aku dah lupa..... EDH balik umah. Buka jer pintu....... Masyaallah..... hampir meroyan Mr Hubby aku tu.... Korang rasa apa yg jadi.......... sila teka.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Anak dara aku ber4 wat kolam renang dalam umah. kolam renang tu plak sebijik besen biru besar...... Masa tu master mind tengak syok berendam..... sape master mindnya......? KAK LONG.... mana tak meroyan EDH masa tu..... Habis basah living rooam aku sib baik tadak karpet tebal kalu tak mesti tebal bo*t*t depa kena rotan...... Habis basah kain baju yg tak berlipat yg tumpang lending kat sofa tu...... SOFA....? jgn tanya lah sure basah. 2 hari baru kering.
Ari ni plak, cerita boboy...... EDH takde ari ni Outstation kat Ipoh. aku gi kerja kunci pintu bilik. Bila balik kerja aku tengok Boboy tak mandi dari pagi..... Ya Allah sian anakku..... Aku lupa yg dia tak akan mandi kat bilik air yg satu lagi tu......... Busyuk massam anak haku.....

Saje nak interfrem gambar lama...... Ni lah yg ber3 tinggal kat umah hari ni. Yang tak mandi2 tu yg berbaju oren......... (sama warna ngan blog ko sarid.......) hehehe Yang jadi master mind kolam renang kat tengah umah yg baju kuning tu.....

Anak-anak ni bila kita duk sorang2 segala perbuatan, perangai, kelakuan dia orang tu jadi penghibur kita......

6 comments:

pidOt said...

wakakakaka....sebiji nakaL mcm perangai ko intan.....

sa,a je la..nasib je BLUEHOUSE tu besooo...klu x banjir kang ASPURI TAHAP tuh..hehehehhe

Anak2..lain kali ikut cm aunty dOt eh...sopan santun...budi bahasa...lemah lembut....dan CANTIQUE orgnyer...wahhhh malu nk tulis betul2..

na..ko jgn nk termuntah...sbb tuh pengakuan ikhlas dr anak2 intan........

luv u all la.....daAAAAAAAAAA

Sarid Derus said...

intan..ko dah tukaq kulit ya???..aku tak berani dah..tak reti..
terrer gak la anak2 ko ya intan..macam2 aktiviti...:)
Anak2 aku pun, bleh tahan..bergaduh tak berenti..aku rasa satu taman leh dengar sora aku yang merdu nih..!! kan cuti sek, suasana sunyi skit, dengar tekak aku jer laaa..!!

kisahwanida said...

mmg dOt & sarid..... kalau nak dicerita Kan KEJEBATAN depa ni sampai bila pun tak habis.....

aku yg ada kat umah malam jer pun selalulah neighbour aku terhibur ngan sora aku yg ala2 ROSSA ni....jgn ada org complaint dah le....

Tu depa belum tau lagi aku nyer cerita2 hebat masa kat tahap dulu.....

kisahwanida said...

actually, bapak they all pun tak tau kehebatan aku kat tahap dulu.... hikhikhik

TopsyTurvyMum said...

nanti aku tepek gambo ko mandi kat bluehouse tu intan..muka aku, kena crop la ekekeke!

intan beza waktu m'sia ngan melben 2 jam je..aku cepat 2 jam.

cuti sekolah lagi 2 minggu...aku tgh sibuk2 plan xtvt diorg ni jugak..

alaaa Dot..aku kasi chance la ko puji diri sendiri...ekeke!

kisahwanida said...

hahahah.... Na, nanti anak aku nak suwuh wat kolah blue house tu kat umah plak.....

ooooo..... mak jah dtg waktu cuti sek la yek....