Sunday, June 6, 2010

Cuti Sekolah

Start je cuti sekolah nampak gayenye umah aku memang meriah lah dari pagi ke malam. Dah lah anak2 aku ni jenis yang tak main kat bawah, main dlm umah jer..... Pernah satu masa dulu waktu cuti sek la...... boboy taknak pergi umah nenek so along & abby volunteer nak jaga.

Bila aku balik kerja je...... Masyaallah.......! Nasib baik tak heart attack. Satu umah kena lumur ngan kunyit serbuk. Aku tak tau nak marah ke hape ke.... sakit hati mmg tak tau nak cakap lah. Bilik aku jer yg selamat sbb berkunci. Bila aku mandikan Boboy.... nalaaaa....kuning jer air yg turun. Hish..... geram tul. Lama tak lamalah, aku ambik 3 jam tuk cuci 1 umah..... huwaaaaa......

Cuti sek ni aku ajak EDH bwk anakanda sumer gi PD ke Melaka ke Bukit Gambang Resort City ke...... bdk2 suka sgt berendam...... Tapi jawapan yg cukup MENGHAMPAKAN.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BALIK KAMPUNG
-
-
-
-
-
-
-
Bukan tak suka balik kg tp ....... nak melancong la..... huhuhu Mulalah kuar suara2 sumbang dari anakanda ni..... "abah ni asyik blk kg jer.... kalau kat sana tu bwk jln2 takpe gak. Ni duk kat umah jer".........
Saje je attach gambar lama.... tunjuk yg anakanda ni sumer suka main air....... hehehe

**** manalah tau kalau EDH rajin nak baca kot2 dia tukar plan....

3 comments:

pidOt said...

wahhhh bestnyer mandi manda...

heheheh intan........yg depa dok mian kunyit tuh ko simpan ktner...wakakakka kelakarla bdk2 nih.......nasib x main budu ke..cencaluk ker...heheheheh klu x rmh ko abis bau busukkk!!

TopsyTurvyMum said...

aku suka mandi sungaiii berkembannn..feeling2 latipah omar eekekeke..

main kunyittttt??? kalo haku, pengsan 16 kali!!

dia ajak balik ganu ke intang??

kisahwanida said...

dOt, aku letak kat dapur la.... dia kata kakak sumer tgk tv adik x tau nak wat apa.... grrrrr....

Nana, kalau ikut pengsan mmg dah tak boleh sedar la....
ha.... blk ganu la.... ada sikit kemalasan la....

Sunday, June 6, 2010

Cuti Sekolah

Start je cuti sekolah nampak gayenye umah aku memang meriah lah dari pagi ke malam. Dah lah anak2 aku ni jenis yang tak main kat bawah, main dlm umah jer..... Pernah satu masa dulu waktu cuti sek la...... boboy taknak pergi umah nenek so along & abby volunteer nak jaga.

Bila aku balik kerja je...... Masyaallah.......! Nasib baik tak heart attack. Satu umah kena lumur ngan kunyit serbuk. Aku tak tau nak marah ke hape ke.... sakit hati mmg tak tau nak cakap lah. Bilik aku jer yg selamat sbb berkunci. Bila aku mandikan Boboy.... nalaaaa....kuning jer air yg turun. Hish..... geram tul. Lama tak lamalah, aku ambik 3 jam tuk cuci 1 umah..... huwaaaaa......

Cuti sek ni aku ajak EDH bwk anakanda sumer gi PD ke Melaka ke Bukit Gambang Resort City ke...... bdk2 suka sgt berendam...... Tapi jawapan yg cukup MENGHAMPAKAN.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BALIK KAMPUNG
-
-
-
-
-
-
-
Bukan tak suka balik kg tp ....... nak melancong la..... huhuhu Mulalah kuar suara2 sumbang dari anakanda ni..... "abah ni asyik blk kg jer.... kalau kat sana tu bwk jln2 takpe gak. Ni duk kat umah jer".........
Saje je attach gambar lama.... tunjuk yg anakanda ni sumer suka main air....... hehehe

**** manalah tau kalau EDH rajin nak baca kot2 dia tukar plan....

3 comments:

pidOt said...

wahhhh bestnyer mandi manda...

heheheh intan........yg depa dok mian kunyit tuh ko simpan ktner...wakakakka kelakarla bdk2 nih.......nasib x main budu ke..cencaluk ker...heheheheh klu x rmh ko abis bau busukkk!!

TopsyTurvyMum said...

aku suka mandi sungaiii berkembannn..feeling2 latipah omar eekekeke..

main kunyittttt??? kalo haku, pengsan 16 kali!!

dia ajak balik ganu ke intang??

kisahwanida said...

dOt, aku letak kat dapur la.... dia kata kakak sumer tgk tv adik x tau nak wat apa.... grrrrr....

Nana, kalau ikut pengsan mmg dah tak boleh sedar la....
ha.... blk ganu la.... ada sikit kemalasan la....