Saturday, June 5, 2010

Inang-Inang

Salam......

Selamat Public Holiday.....

Tak tahu nak update cerita apa kat blog ni sbb tak ada cerita bagus..... Aku tau korang sumer mesti pernah, dah selalu, dah biasa sangat gi Melaka kan..... Kalau aku atau family member aku gi Melaka mesti ada buah tangan yg mmg jadi feveret kitaorg tuk di bawak balik. Musti korang ingat BELACAN / CENCALUK la tu..... Oh tidakkkkkkkkkkkkkk!

Korang pernah dengar INANG-INANG tak....? Inang-inang ada 2 jenis.
- inang-inang biji sagu
- inang-inang pulut.

Yg feveret kitaorg ni inang-inang sagu. Apa yang sedap sgt ngan inang2 ni aku pun tak tahu nak ckp. Nanti kalau korang gi melaka lagi cubalah beli...... bagus tuk membantu peniaga2 industri kecil & sederhana menjana ekonomi dia orang. (pasni aku leh kerja ngan tourism Melaka laks..... hehehe)

Ni lah rupe inang-inang tu.....

Image dari belakang lak.....

Rupa Inang-inang yang dah di goreng & sedia untuk di jamu sambil menonton Upin & Ipin.....

4 comments:

pidOt said...

intan.....first2 dlm kepala hotak aku mmg cencalukkk tau......tapi inang2 ni aku x penah beli......

agak2 sedap x????

kisahwanida said...

haku dah agak dah.....

agak2 sedap lah juga. buat kudap2 cam keropok keping tu... try la

salmi said...

inang2 beras... biasa gak mkn... tapi yg sagu niii lum pernah jumpa lagik... Hurmmm.... kena gi balik Melaka lagik nih!!!!

kisahwanida said...

try la salmi.... sedap gak

Saturday, June 5, 2010

Inang-Inang

Salam......

Selamat Public Holiday.....

Tak tahu nak update cerita apa kat blog ni sbb tak ada cerita bagus..... Aku tau korang sumer mesti pernah, dah selalu, dah biasa sangat gi Melaka kan..... Kalau aku atau family member aku gi Melaka mesti ada buah tangan yg mmg jadi feveret kitaorg tuk di bawak balik. Musti korang ingat BELACAN / CENCALUK la tu..... Oh tidakkkkkkkkkkkkkk!

Korang pernah dengar INANG-INANG tak....? Inang-inang ada 2 jenis.
- inang-inang biji sagu
- inang-inang pulut.

Yg feveret kitaorg ni inang-inang sagu. Apa yang sedap sgt ngan inang2 ni aku pun tak tahu nak ckp. Nanti kalau korang gi melaka lagi cubalah beli...... bagus tuk membantu peniaga2 industri kecil & sederhana menjana ekonomi dia orang. (pasni aku leh kerja ngan tourism Melaka laks..... hehehe)

Ni lah rupe inang-inang tu.....

Image dari belakang lak.....

Rupa Inang-inang yang dah di goreng & sedia untuk di jamu sambil menonton Upin & Ipin.....

4 comments:

pidOt said...

intan.....first2 dlm kepala hotak aku mmg cencalukkk tau......tapi inang2 ni aku x penah beli......

agak2 sedap x????

kisahwanida said...

haku dah agak dah.....

agak2 sedap lah juga. buat kudap2 cam keropok keping tu... try la

salmi said...

inang2 beras... biasa gak mkn... tapi yg sagu niii lum pernah jumpa lagik... Hurmmm.... kena gi balik Melaka lagik nih!!!!

kisahwanida said...

try la salmi.... sedap gak