Thursday, June 24, 2010

Supprise......

Salam.....

Mesti korang rindu kat aku kan. Dah seminggu aku tak update blog. Tak sempat. alasan org yang malas cam aku ni..... 22 Jun 2010 birthday anak aku yang no 2. WAN MALISSA SHAHILA BINTI WAN MAZUAN yang ke 9. Semoga menenjadi anak yang solehah & berbakti kepada keluarga.....





Kek birthday girl. Actually, dia request kek lain yang aunty ayu dia buat tapi aunty dah cuti bersalin so tak dapatlah..... Suwuh mama buat sendiri..... huhuhu mahaplah abby. dapat mama cam ni..... tak reti nak buat..... kalau TTM sure bake kek sendirikan......



Close up sikit.....



Supprise Birthday party (actually, bukan party pun juz makan2 family jer). Kalau ikutkan dia nak wat party kat sekolah. Ni lah kerenah budak2 skang. Sikit2 nak wat kat sekolah sbb tgk kwn2 buat. Aku ckp tak yah buat nanti susah..... Kalau sek tadika memanglah boleh. Muka sememeh dia tiup lilin. Lilin tu aku letak 8 jer. tersilap. Maklumlah anak ramai lupa.......... hehehe



Aku harap korang bersabar ngan apa yg aku nak tnjuk ni..... Jgn ada yg meroyan dah le....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Apakah, mengapakah ini ditunjukkan.......




Juadah istimewa malam tu untuk orang yg istimewa. Sedapnya laksa.
Homemade dari dapur Puan Saedah (mak aku la). Yang bestnyer tentang laksa ni bukan setakat rasanya yang umphhhhhhh




T
A

P
I





jangan ada yang muntah, pengsan atau koma laks


**
**
**
**
**
**

pagi2 lagi Puan Saedah dah dtg umah aku.....


Kak Chik, camner nak buat kuah laksa tu.....?
Aik.... bukan ke mak yang ajar.............? Soalan bls ngan soalan
Ye la...... tapi dah lama tak buat, selalunya kak chik yang buat.
Ala.... sedaplah tu......

(Dialog awal pagi antara Puan Saedah ngan Puan Blog....., mak aku tanya kau camner nak wat kuah laksa......) Teror tak aku...... hihihi




Orang paling last siap makan. Yang lain dah ada yang terbaring tapi dia tetap menyudu.


Sedap ke Adi.......? (Anak adik aku.....)



Tara.........
Bersih pinggan laksa Puan Blog. Kalau boleh tak yah basuh. hihihi

5 comments:

pidOt said...

ekekekeke....sahabat..ko pandai wt laksa ker??fuyoo aku kan peminat laksa...cmne nih tercabar makk nih.....

hmmm nmpk sedappp...apa raahh ada ke ko boleh terlupa anak ko bpe thn..ish ish...x harussssssssssssssssssss.........

ko wat lawak eh....

Sarid Derus said...

hai intan..aku pun lama tak hapdet blog..takdek idea...
nampak sedap laksa ngan kek tu..happy besday tuk abby...!! :)

kisahwanida said...

Aku memang terlupa fidah.... masa beli kek ingat 9 thn pastu camner leh terlupa laks....

Memang sedap laksa ni..... hikhikhik.... aku memvanggakan diri

sarid, takdek idea ngan tak sempat la..... weekend ni leh la update sarid

TopsyTurvyMum said...

ewwahhh intan..lawan chef! hahaha..harus vangga deyy!!

mmg nampak sgt sodapppp!!

kisahwanida said...

chef mana leh lawan na......

Thursday, June 24, 2010

Supprise......

Salam.....

Mesti korang rindu kat aku kan. Dah seminggu aku tak update blog. Tak sempat. alasan org yang malas cam aku ni..... 22 Jun 2010 birthday anak aku yang no 2. WAN MALISSA SHAHILA BINTI WAN MAZUAN yang ke 9. Semoga menenjadi anak yang solehah & berbakti kepada keluarga.....





Kek birthday girl. Actually, dia request kek lain yang aunty ayu dia buat tapi aunty dah cuti bersalin so tak dapatlah..... Suwuh mama buat sendiri..... huhuhu mahaplah abby. dapat mama cam ni..... tak reti nak buat..... kalau TTM sure bake kek sendirikan......



Close up sikit.....



Supprise Birthday party (actually, bukan party pun juz makan2 family jer). Kalau ikutkan dia nak wat party kat sekolah. Ni lah kerenah budak2 skang. Sikit2 nak wat kat sekolah sbb tgk kwn2 buat. Aku ckp tak yah buat nanti susah..... Kalau sek tadika memanglah boleh. Muka sememeh dia tiup lilin. Lilin tu aku letak 8 jer. tersilap. Maklumlah anak ramai lupa.......... hehehe



Aku harap korang bersabar ngan apa yg aku nak tnjuk ni..... Jgn ada yg meroyan dah le....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Apakah, mengapakah ini ditunjukkan.......




Juadah istimewa malam tu untuk orang yg istimewa. Sedapnya laksa.
Homemade dari dapur Puan Saedah (mak aku la). Yang bestnyer tentang laksa ni bukan setakat rasanya yang umphhhhhhh




T
A

P
I





jangan ada yang muntah, pengsan atau koma laks


**
**
**
**
**
**

pagi2 lagi Puan Saedah dah dtg umah aku.....


Kak Chik, camner nak buat kuah laksa tu.....?
Aik.... bukan ke mak yang ajar.............? Soalan bls ngan soalan
Ye la...... tapi dah lama tak buat, selalunya kak chik yang buat.
Ala.... sedaplah tu......

(Dialog awal pagi antara Puan Saedah ngan Puan Blog....., mak aku tanya kau camner nak wat kuah laksa......) Teror tak aku...... hihihi




Orang paling last siap makan. Yang lain dah ada yang terbaring tapi dia tetap menyudu.


Sedap ke Adi.......? (Anak adik aku.....)



Tara.........
Bersih pinggan laksa Puan Blog. Kalau boleh tak yah basuh. hihihi

5 comments:

pidOt said...

ekekekeke....sahabat..ko pandai wt laksa ker??fuyoo aku kan peminat laksa...cmne nih tercabar makk nih.....

hmmm nmpk sedappp...apa raahh ada ke ko boleh terlupa anak ko bpe thn..ish ish...x harussssssssssssssssssss.........

ko wat lawak eh....

Sarid Derus said...

hai intan..aku pun lama tak hapdet blog..takdek idea...
nampak sedap laksa ngan kek tu..happy besday tuk abby...!! :)

kisahwanida said...

Aku memang terlupa fidah.... masa beli kek ingat 9 thn pastu camner leh terlupa laks....

Memang sedap laksa ni..... hikhikhik.... aku memvanggakan diri

sarid, takdek idea ngan tak sempat la..... weekend ni leh la update sarid

TopsyTurvyMum said...

ewwahhh intan..lawan chef! hahaha..harus vangga deyy!!

mmg nampak sgt sodapppp!!

kisahwanida said...

chef mana leh lawan na......